fbpx
Сьогодні
18:44 27 Гру 2023

Виробництво артилерійських боєприпасів в Україні зросло втричі, якщо порівняти з минулим роком, – Камишін

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що цього року виробництво артилерійських боєприпасів зросло втричі, якщо порівняти з минулим роком.

Про це він сказав на зустрічі з журналістами, передає Рубрика, посилаючись на «РБК-Україна».

За його словами, наступного року Україна планує виробляти вже у 6 разів більше таких боєприпасів. Також у цьому році стали більше виробляти мін — у 42 рази більше, ніж торік.

Крім того, Камишін зазначив, що тепер щомісяця Україна виробляє 6 САУ «Богдана», а також бронетранспортери, бронеавтомобілі й протитанкові ракети. Також у країні виробляти нові системи ППО FrankenSAM.

Очільник Мінстратегпрому сказав, що нині частка приватних компаній у виробництві зброї наближається до частки державних підприємств. Раніше у цій галузі була державна монополія.

Про зростання виробництва зброї сьогодні на зустрічі з представниками оборонних компаній говорив і президент Володимир Зеленський.

«Лише за цей рік (…) вдалося випустити вже втричі більше зброї та техніки, ніж торік. Є дуже вагоме зростання у виробництві боєприпасів, зокрема для артилерії», — сказав він.

Також Олександр Камишін заявив, що Україна розробляє свої системи протиповітряної оборони — "великі", "складні", "дорогі", "довгі".

"Але паралельно розробляємо, те що називаємо гібридним ППО. Це швидкі рішення, які нам дають ці результати вже цієї зими", — сказав Камишін.

Очільник Мінстратегпрому підкреслив, що "перші рішенні з портфеля проєктів FrankenSAM, вже працюють на полі бою".

"Коли ми були в США з міністром оборони, то спостерігали системи, які розробляються спільно українськими та американськими компаніями. Та водночас сьогодні працюють у нас на лінії фронту. Вони можуть захищати об'єкти критичної інфраструктури, міста. Ці рішення дозволяють нам мати свою швидку ППО", — додав посадовець.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: