fbpx
Сьогодні
16:25 27 Гру 2023

На Рівненщині будують новий реабілітаційний корпус для ветеранів: навіщо це рішення

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

На базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни будують новий лікувально-реабілітаційний корпус.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У чому проблема?

Сьогодні під час воєнних дій на території України військові та цивільні щоденно отримують значні травми, які, на жаль, призводять до інвалідності різних ступенів, до втрати здоров'я і працездатності. Саме ці люди зараз потребують найбільшої уваги, турботи та допомоги.

Важливими аспектами їхнього життя після травми стають лікування, різні види реабілітації, відновлення втрачених функцій організму або їх компенсація. 

Медична реабілітація — це перший етап у процесі відновлення і повернення людини до повноцінного життя. Однак центрів реабілітації в країні не вистачає, оскільки через повномасштабну війну з росією поранення отримують або вже отримали тисячі військових.

Яке рішення?

Тому у Рівному на базі обласного госпіталю ветеранів війни будують новий лікувально-реабілітаційний корпус.

"Його відкриття дасть змогу збільшити пропускну спроможність реабілітаційного центру медзакладу", – зазначили на нараді з питань ветеранської політики.

Як це працює?

Стан реалізації будівництва обговорили на зустрічі.

"На сьогодні це основний медичний заклад в Україні, де проводять невідкладну реабілітацію військовослужбовців ЗСУ після важких черепно-мозкових і спінальних травм", зазначили у повідомленні.

На території госпіталю тривають роботи зі зведення 4-поверхового корпусу стаціонарного лікування із:

  • приймально-діагностичним відділенням,
  • адміністративно-побутовим блоком.

На засіданні також порушили питання щодо фінансування будівництва. Передбачають максимальне залучення інвестицій на наступний рік.

"Уряд підтримує розвиток будівництва такого центру. Важливо, щоб ветерани могли отримувати висококваліфіковану допомогу", – наголосила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Нагадаємо, у Рівному в обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка запрацював центр реабілітації. Там зможуть лікувати військових після травм та поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні українці.

Окрім того, у Рівному відкрили інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery, де завдяки надсучасним технологіям мультидисциплінарна команда закладу зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу для понад 1000 військовослужбовців щороку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: