fbpx
Сьогодні
Реклама 10:40 27 Гру 2023

7 цікавих фактів про Prosecco

Ігристі вина популярні в усьому світі. В Україні цей напій теж активно розкуповують, і не тільки напередодні новорічних свят. За будь-яким святковим столом він буде вельми доречним. Тим паче, що нині з доступом до найкращих українських і нішевих світових брендів проблем немає, є проблема вибору.

Сьогодні ми поговоримо про Просекко, ігристе вино італійського походження, яке виготовляється методом Шарма з ферментацією в акратофорах під високим тиском. До речі, не менш популярне Asti виробляється з використанням аналогічної технології.

Щоби не потрапити в халепу під час купівлі та дегустації цього звеселяючого напою, буде корисно прочитати про деякі цікаві факти, що стосуються цього бренду.

Символ «солодкого життя»

Італійці позаочі називають Prosecco не інакше, як dolce vita. І не в плані солодкості вина, оскільки здебільшого Просекко — сухе ігристе, йдеться про розкішний спосіб життя. Термін став популярним завдяки однойменній картині Федеріко Фелліні.

Ігристе для будь-якого приводу

Воно буде дуже доречним і для романтичної вечері при свічках, і для молодіжної вечірки, і просто для сієсти в спекотний літній день.

Іскриться, як шампанське

Справжнє шампанське родом із Шампані. Хоча під час виготовлення Просекко вторинне бродіння відбувається в металевих резервуарах, а не пляшках, іскриться воно нітрохи не гірше. А менш тривалий контакт із дріжджовим осадом призводить до відсутності в ароматі хлібних ноток, які успішно компенсуються квітковими та фруктовими.

Якість залежить від регіону

Більшість ігристих вин виробляють у відносно прохолодних регіонах, включно з Prosecco. Це ігристе виготовляють на півночі країни: у Венето і Фріулі:

  • Дешевші вина — родом з однойменного виноробного району, а ціна Просекко з індексом DOC цілком демократична, від 250 грн.
  • Дорожчі сорти називаються міллезимними, для їхнього виготовлення використовують сорти винограду врожаю одного року.
  • Просекко вищої категорії, згідно з італійською класифікацією, виробляють у престижних виноробних районах Cartizze і Valdobbiadene Superiore. Такі напої позначаються індексом DOCG і коштують від 1000 грн.

Сорт винограду

Спочатку він так і називався, Просекко, але потім цим ім'ям назвали апеласьони, а сорт став називатися Глера. У Просекко Глери має бути не менше ніж 85%.

Яскравий смак і аромат, що запам'ятовується

Легкий освіжальний напій може мати досить складні та різні смако-ароматичні нотки: від квіткових до фруктових (абрикос, груша, яблуко), від мигдалю до цитрусових. Відповідно різним буде й характер Просекко: або грайливим, або аристократичним.

Чудовий аперитив, але не тільки

Якщо необхідно підняти апетит, Prosecco для цього підходить якнайкраще. Але він також чудово гармонує з багатьма стравами, від піци та морепродуктів до легких фруктових закусок.

Словом, ви можете придбати пляшечку Просекко з будь-якого приводу. Хороший асортимент цього ігристого представлений в інтернет-магазині MAUDAU. І головне — на будь-який смак і гаманець.

На правах реклами

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: