fbpx
Сьогодні
13:39 26 Гру 2023

За 4 місяці ЗСУ знищили майже чверть Чорноморського флоту рф: голова МО Британії про "Новочеркаськ"

English version here

Фото: Телеграм / Збройні Сили України

Ураження російського десантного корабля "Новочеркаськ" у порту Феодосії, яке відбулося у ніч на 26 грудня, спростовує твердження про нібито "глухий кут" у війні в Україні.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант у X (Twitter), пише Рубрика.

Як зауважив британський міністр, знищення ВДК "Новочеркаськ" у порту Феодосії показує, що твердження про "тупикову ситуацію" на фронті помилкові і ті, "хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут, помиляються!"

"Вони не помітили, що за останні 4 місяці було знищено 20% Чорноморського флоту Росії", – додав він.

Очільник оборонного відомства Британії підкреслив, що морська коаліція допомагатиме Україні перемогти у Чорному морі.

"Панування Росії в Чорному морі зараз під загрозою, і нова коаліція морських сил на чолі з Великою Британією та Норвегією допомагає забезпечити перемогу України на морі", – підсумував Шаппс.

Своєю чергою, у ЗСУ опублікували світлину наслідків атаки ЗСУ на великий десантний корабель Новочеркаськ. На фото можна побачити, що на місці, де ймовірно був пришвартований корабель, залишилася лише купа обгорілого металу.

Що відомо про атаку на порт в окупованій Феодосії

Нагадаємо, що 26 грудня українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

За даними каналу "Кримський вітер", цей корабель привіз з Ірану дрони-камікадзе Shahed, якими окупанти б'ють по Україні. Пізніше про це написали і в Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ. Своєю чергою Олещук подякував пілотам Повітряних сил та усім причетним за філігранну роботу.

Окрім того у ПС ЗСУ повідомили, що корабель був знищений саме крилатими ракетами української авіації.

Ігнат заявив, що російські загарбники не зможуть тепер використовувати десантний корабель "Новочеркаськ", який українські Сили оборони атакували.

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, що загалом у Криму все частіше чують вибухи. Наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: