fbpx
Сьогодні
10:29 26 Гру 2023

Проти помилуваних "вагнерівців" у рф відкрили понад 190 нових кримінальних справ

Понад 190 кримінальних справ стосовно колишніх ув'язнених, які були помилувані за участь у бойових діях в Україні у складі ПВК "Вагнер", було заведено в російській федерації за 2023 рік. Це сталося після їхнього повернення до росії.

Такі дані наводить у своєму дослідженні видання "Верстка", передає Рубрика.

Журналісти підрахували, що найчастіше колишніх ув'язнених, які пройшли службу в ПВК, судять за статтями:

  • про крадіжку – 83 справи,
  • порушення правил дорожнього руху – 27 справ,
  • а також за статтями про наркотики – 23 справи,
  • та вбивства чи спроби вбивства – 20 справ.

Крім того, стосовно найманців заведено справи за статтями про:

  • заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю,
  • викрадення автомобілів,
  • напад або образу представника влади,
  • шахрайство,
  • викрадення людей,
  • зґвалтування.

Здебільшого помилуваним ув'язненим призначають штрафи, примусові роботи чи умовні терміни. Реальні терміни ув'язнення призначаються лише тоді, коли внаслідок злочину загинули люди. "Верстка" також уточнює, що в деяких кримінальних справах є не одна, а одразу кілька кримінальних статей. Десятьох найманців судять одразу за двома чи трьома кримінальними справами, а одного – за шістьма.

Видання зазначає, що реальна кількість кримінальних справ стосовно колишніх в'язнів, помилуваних після участі у повномасштабній війні в Україні, може бути більшою. Російська влада намагається приховувати факт участі підсудних у бойових діях.

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни з Україною в Росії на волю регулярно випускають убивць, ґвалтівників та засуджених за інші тяжкі злочини. Рідні вбитих та постраждалих протестують, але безрезультатно.

До листопада, за підрахунками журналістів, президент росії володимир путін помилував щонайменше 17 осіб, засуджених раніше за вбивство. Усі вони брали участь у війні в Україні та повернулися з фронту на волю. Деякі вже скоїли нові злочини.

Нагадаємо, що загибель колишнього ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина могла бути вбивством, спланованим у кремлі. Ймовірно, до його організації міг бути причетний секретар Ради безпеки рф микола патрушев.

Як повідомлялось, у Тверській області росії впав приватний літак. Попередньо, він належав власнику приватної військової компанії "Вагнер" євгену пригожину.

За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій рф, літак Embraer Legacy впав поблизу села Куженкіно, що між Твер'ю та Великим Новгородом. На борту було 10 людей, з них троє — члени екіпажу. Всі, хто перебував на борту, загинули.

Також повідомлялось, російська приватна військова компанія "Вагнера" заявила, що офіційно переходить в підпорядкування росгвардії  і повернеться на війну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: