fbpx
Сьогодні
11:59 24 Гру 2023

Боррель вважає, що путін вирішив воювати до остаточної перемоги

English version here

Жозеп Боррель. Фото: Associated Press

Диктатор країни-агресорки владімір путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Так вважає топдипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель та закликав до активнішої підтримки України під час інтерв'ю The Guardian.

Європейський посадовець підкреслив, що в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно звернути увагу на небезпеку, "яка виходить від великої держави" і яка загрожує європейській демократії.

"Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги. Успіх (росії – ред.) залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості людей.

…І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні", підкреслив Боррель.

Голова дипломатії ЄС пояснив, що російський президент не може задовольнитися "шматком України" й дозволити решті території належати до Євросоюзу.

Також Боррель вважає, що диктатор рф розраховує на те, що вибори президента США створять сприятливіший сценарій для нього.

"Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу. Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги", – додав він.

Боррель повторив, що путін помилявся в розрахунках і сили своєї армії, і сили українського опору та реакції західного світу на його дії.

"Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів – і особливо для нас", резюмував дипломат.

Нагадаємо, що диктатор країни-агресорки володимир путін збирається відмовлятися від так званих намічених цілей війни в Україні.

Що відомо про політику рф щодо вторгнення в Україну

Нагадаємо, в лютому 2022 року Кремль заявляв про завдання "денацифікації та демілітаризації" України, щоб виправдати повномасштабне вторгнення на українську територію в лютому 2022 року Кремль заявляв про завдання "денацифікації та демілітаризації" України.

"Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції (війни- ред.) Її мета – захист людей, які 8 років зазнають геноциду з боку київського режиму. І для цього ми будемо прагнути до демілітаризації та денацифікації України", сказав 24 лютого 2022 року путін.

Прессекретар путіна у лютому 2022 року заявляв, що "в ідеалі потрібно звільнити Україну, зачистити від нацистів", а Лавров у березні 2022 року заявляв, що "спецоперація покликана покласти край будь-якій війні, яка могла б відбуватися на українській території".

Після цього умовні "цілі СВО" постійно мінялися.

Так, у червні 2023 року путін зробив суперечливу заяву про цілі нападу росії на Україну: вони в нього одночасно і змінюються, і не змінюються. У серпні цього року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко взагалі заявляв, що цілі війни проти України вже досягнуті.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський заявив, що росія повинна забути про фрази "денацифікація" та "демілітаризація" України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: