У NASA показали скупчення зірок, яке нагадує різдвяну ялинку

У Сполучених Штатах Америки космічна рентгенівська обсерваторія "Чандра" показала скупчення молодих зірок у галактиці Чумацький Шлях, які розміщені таким чином, що нагадують прикрашену різдвяну ялинку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Національне аерокосмічне агентство США (NASA).

Як повідомляють, нещодавно обсерваторія помітила синьо-білі вогні, які прикрашають "Різдвяне ялинкове скупчення" — нагромадження зірок і газу.

Фахівці зазначають, що це скупчення має назву NGC 2264 та складається з молодих зірок віком від одного до п'яти мільйонів років у нашому Чумацькому Шляху, на відстані близько 2 світлових років від Землі.

Фото: NASA

Зорі у скупченні є як менші, так і більші за Сонце. Також вони мають вагу як менше десятої маси Сонця, так і є такі, що містять близько семи мас Сонця.

Ці зірки поширюють рентгенівське випромінювання, яке вловила обсерваторія "Чандра".

Фото: NASA

  • Оптичні дані 0,9-метрового телескопа WIYN Національного наукового фонду в обсерваторії Кітт-Пік в Аризоні показують газ у туманності зеленим кольором, що відповідає "хвої" на дереві.
  • Інфрачервоні дані, зроблені технологією 2MASS в Аризоні, висвітлюють зорі переднього і заднього планів білим кольором.

Саме зображення повернули приблизно на 160 градусів за годинниковою стрілкою від астрономічного стандарту Півночі, щоб здавалося, ніби це дерево зі спрямованою вгору верхівкою.

Фото: NASA

Науковці пояснюють, що молоді зірки в скупченні миготять кожна по-різному. Однак NASA зробило анімацію, де синхронізувало мерехтіння — щоби зробити зображення ще більш подібним до різдвяної ялинки.

Космічне агентство написало у своїх соцмережах: It's beginning to look a lot like cosmos. У перекладі це означає: "Це починає дуже нагадувати космос". Рядок відсилає до назви відомої американської різдвяної пісні "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas" 1950-х років ("Це починає дуже нагадувати Різдво" – ред.)

Раніше ми писали, що космічне агентство NASA створило візуалізацію того, як невидимі викиди вуглецю циркулюють планетою, сприяючи глобальному потеплінню, адже обмежують вихід теплого повіря в космос.

Окрім того, космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував медузоподібну галактику JO201 у сузір'ї Кита.

Що відомо про NASA

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (англ. National Aeronautics and Space Administration (NASA)) — агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів.

Штаб-квартира NASA розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді на Флориді.

Перша космічна програма NASA почалася з запуску космічного апарата "Піонер" у 1958-му році, який збирав інформацію для подальших пілотованих польотів, найвідомішим з яких став політ на Місяць "Аполлона-11" 16-24 липня 1969.

Свіжі дописи

  • Новини

У британській розвідці зауважили, що Харківську область атакувало нове угруповання російської армії

Нещодавно сформоване Північне угруповання військ росії атакувало Харківську область України та взяло під контроль кілька… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

ЦПД назвав мету фейків рф про “відсутність” оборонних рубежів на Харківщині

Російська пропаганда поширює у межах ІПСО маніпулятивні повідомлення про нібито відсутність оборонних рубежів українських захисників… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

“Мирна угода” з рф навесні 2022 року: Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва

Ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій,… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на Харківщині провели зміну позицій в районі Лук’янців

У Харківській області українські воїни провели зміну позицій в районі Лук'янців. Сили оборони продовжують виконання… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Блінкен заявив, що американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну

Американський пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом Сполучених Штатів, незабаром прибуде в Україну, Про це… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Рибацьке спорядження — основа задоволення від цікавого хобі

У світі, де передові технології переплітаються із віковими традиціями, товари для риболовлі стають не просто… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.