fbpx
Сьогодні
16:20 22 Гру 2023

В Україну вдалося повернути тіла 66 полеглих захисників

Фото: Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими

Україна повернула тіла ще 66 загиблих українських військовослужбовців із тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими.

"ЗСУ забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих", — йдеться у повідомленні.

У поверненні тіл загиблих брали участь представники СБУ, МВС, ДСНС, ЗСУ, Координаційного штабу, ДПСУ тощо.

"Дякуємо за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста та особисто очільнику делегації МКЧХ Юргу Егліну", — йдеться у повідомленні.

Повернення тіл загиблих військових

Зазначимо, що росія та Україна регулярно проводять обмін тілами військових.  Востаннє 20 листопада в Україну вдалося повернути тіла ще 94 загиблих захисників.

Водночас додамо, що керівник Координаційного штабу Юрій Таранюк повідомляв, що Росія передає Україні тіла бійців, яких офіційно визнавали полоненими. Хоча жодних повідомлень про погіршення їхнього здоров'я чи тяжкий стан не було. Це ставить під сумнів якість роботи чи наявність у РФ медичної комісії.

Також повідомлялось, що Україна ініціювала створення змішаних медкомісій. Робота таких комісії передбачається Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими. Це рішення допоможе проводити обмін полоненими з росією.

Як зазначали 17 листопада у Мінреінтеграції, що у полоні опинилися 4337 українців — це та кількість, яку вдалося встановити. Тобто це 3574 військових та 763 цивільних. З них 1953 — звільнені з полону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: