fbpx
Сьогодні
12:59 21 Гру 2023

Ми завжди шукаємо нові рішення: Малюк анонсував "сюрпризи" для ворога у наступному році

Фото: Василь Малюк

Керівник СБУ Василь Малюк розповів, що українські шпигуни мають на меті наступного року посилити розвідувальні операції та здійснити диверсійні удари в глибині тимчасово захоплених територій.

Про це він сказав в інтерв'ю Politico, цитує Рубрика.

"Ми не можемо розголошувати наші плани. Вони повинні залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи. Окупанти повинні розуміти, що сховатися не вийде. Ми всюди знайдемо ворога", — зазначив Малюк.

Глава СБУ ухилився від конкретики, але дав деякі натяки: у центрі уваги, ймовірно, залишаться об'єкти матеріально-технічного забезпечення та військові засоби на окупованій території України.

"Ми завжди шукаємо нові рішення. Значить, "бавовна" горітиме далі", — сказав Малюк.

Він розповів, що СБУ ретельно обирає свої цілі перед тим, як завдати удару.

Спецпризначенці працюють на військових об'єктах або на тих, які росіяни використовують для виконання своїх бойових завдань.

Більшість своїх операцій СБУ проводить на території України — на сході, в Криму та Чорному морі.

Коли справа доходить до планування операцій у росії, СБУ зосереджується лише на цілях, які використовуються з військовою метою, як-от матеріально-технічні коридори для постачання зброї, військові кораблі, бази та подібні цілі.

Малюк наголосив, що Україна діє повністю за нормами міжнародного права, на відміну від росії, яка здійснює невибіркові удари по Україні.

"СБУ завдає прицільних точкових ударів. Встромляємо ворогу голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація має певну мету і дає свій результат. Все це в комплексі ускладнює можливості рф для ведення війни і наближає нашу перемогу", — сказав Малюк.

Що відомо про висадки розвідників в Криму

Як повідомлялось, на початку жовтня спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території Кримського півострова та нанесли вогневе ураження московським окупантам.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму 23 серпня знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що українська розвідка висадилася у Криму. Стало відомо, що там відбулася битва в рамках спецоперації ГУР за участю плавальних засобів та авіації.

Представники ГУР у коментарі ЗМІ зазначили, що ця вилазка мала характер рейду. Вона показала, що Крим в зоні досяжності для проведення операцій нашими бійцями.

Юсов також повідомив, що операція відбулася на території мису Тарханкут, у населених пунктах Маяк та Оленівка.

У ході спецоперації українські розвідники висадились на території тимчасово окупованого Криму та вивісили там прапор України.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: