fbpx
Сьогодні
15:42 20 Гру 2023

У ЗСУ пояснили для чого Е-реєстр військовозобов'язаних: дозволить бачити, де люди працюють та платять податки

Для того, щоб синхронізувати дані з держреєстрів та відстежувати, де людина працює й сплачує податки, допоможе в Україні електронний реєстр військовозобов'язаних.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв'ю "РБК-Україна".

Як зауважив військовий, на сьогодні працює електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", проте на цей час він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами.

Фітьо пояснив, що потрібно прийняти відповідний законопроєкт, тоді в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних.

"І ми будемо бачити, наприклад, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові, тому що податок з його зарплати – ПДФО – сплачується у Личаківський район міста Львова.

Відповідно, тоді буде просто звернення до власника його підприємства, будь-якої форми власності, про те, що даному громадянину необхідно з'явитися у Личаківський ТЦК міста Львова. І керівник підприємства буде зобов'язаний особисто доставити даного військовозобов'язаного до ТЦК та СП", наголосив начальник служби зв'язків з громадськістю.

Також, як підкреслив Фітьо, коли запрацює синхронізація даних із державними реєстрами, то "усі питання з відвідуванням спортклубів, ресторанів, здійсненням оповіщення на блокпостах відразу, автоматично відпадуть".

Варто зауважити, спортивні зали є громадським місцем, тому представники Територіального центру комплектування можуть видавати повістки військовозобов'язаним за згоди власників закладів.

"(Запуск реєстру військовозобов'язаних – ред.) спростить проведення мобілізації ресурсів – як людських, так і транспортних, і багато іншого. Ми зараз дуже велику кількість людських ресурсів витрачаємо саме на здійснення заходів оповіщення.

І російська пропаганда теж на цій темі зробила дуже велику шкоду. В певної категорії чоловіків є якийсь страх до відвідування ТЦК та СП. Вони думають, що перша повістка – це відразу відправка на фронт. Це так вклала російська пропаганда, провівши дуже велику роботу", наголосив військовий.

Що відомо про мобілізацію в Україні

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Окрім того, Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

За словами заступниці голови Міноборони Наталії Калмикової, затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Також, Міністерство оборони та найбільший український сайт з працевлаштування Work.ua підписали меморандум про співпрацю. Відтепер рекрутинг до Збройних сил України проводитимуть на платформі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: