fbpx
Сьогодні
20:46 20 Гру 2023

СБУ оголосила у розшук російського олігарха Фрідмана

Фото: Євгеній Кравс/УНІАН

Служба безпеки України оголосила підсанкційного російського мільярдера Михайла Фрідмана у розшук.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство внутрішніх справ України.

Михайла Фрідмана розшукують через звинувачення за статтею 110-2 ч. 3 Кримінального кодексу України ("Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України"). Також у повідомленні вказується, що запобіжний захід щодо Фрідмана не застосовувався. Датою зникнення олігарха вказано 10 жовтня 2023 рік.

5 вересня 2023 року СБУ повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману. Тоді в СБУ заявили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора". Серед них — "Тульський патронний завод", який виробляє набої,  та "Уральський оптико-механічний завод імені Яламова", де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

Справа Фрідмана

Нагадаємо, у вересні цього року Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману. Він профінансував на мільярди рублів декілька оборонних заводів в Росії.

Крім цього, в серпні детективи БЕБ склали повідомлення про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману щодо відмивання 100 млн гривень через український "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк").

У липні Національний банк України ухвалив рішення, яке дозволить передати "Сенс Банк" у власність держави. Сам Фрідман наразі перебуває під санкціями.

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 5 липня про застосування санкцій проти 18 компаній, пов'язаних із російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Петром Авеном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: