fbpx
Сьогодні
22:22 20 Гру 2023

Першу Раду Україна-НАТО на рівні начальників збройних сил проведуть у січні

Фото: Depositphotos

У січні 2024 року відбудеться перше засідання начальників Генеральних штабів у форматі Ради Україна-НАТО, де обговорять загарбницьку війну росії проти України, ситуацію на фронті та подальшу підтримку України з боку Альянсу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сайт НАТО.

Засідання військового комітету – найвищого військового органу НАТО – запланували на 17-18 січня. Участь візьмуть начальники збройних сил країн-союзників, а також їхній колега зі Швеції. Засідання відбудеться під головуванням голови військового комітету адмірала Роба Бауера.

Під час першого дня планується, що начальники ЗС проведуть низку засідань, на яких, зокрема, обговорять питання оборонної промисловості, оперативної сумісності, дорожню карту щодо адаптації до поточних та майбутніх загроз, протиповітряну та протиракетну оборону.

Також учасники дадуть додаткові вказівки та рекомендації щодо військового стримування та оборонних пріоритетів НАТО.

"На останньому засіданні першого дня начальники ЗС вперше зустрінуться у форматі Ради НАТО-Україна. Вони обговорять агресивну війну Росії проти України, ситуацію на місцях, а також подальшу підтримку України з боку НАТО та союзників", – уточнюють в Альянсі.

На другий день планується, що учасники засідання зустрінуться з колегами з Австралії, Австрії, Ірландії, Нової Зеландії, Швейцарії, Японії та Кореї.

Рада Україна-НАТО

Нагадаємо, Рада Україна-НАТО – це форум, у рамках якого можуть відбуватися консультації між нашою країною та країнами-членами Північноатлантичного альянсу на різних рівнях. Ключовими предметами обговорення таких засідань є питання безпеки, зокрема війна Росії проти України.

Раду Україна-НАТО започаткували на Вільнюському саміті у 2023 році як один з трьох елементів пакету допомоги, що наближає Київ до Альянсу.. До пакету також увійшла багаторічна програма допомоги, покликана сприяти Збройним силам України у досягненні цілковитої оперативної сумісності зі збройними силами держав-членів Альянсу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: