fbpx
Сьогодні
11:34 20 Гру 2023

Наступного року українські пілоти розпочнуть своє навчання у Франції

Фото: Reuters

У 2024 році в рамках військової допомоги пілоти Збройних сил України почнуть прибувати до Франції для проходження навчання.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Міністерство збройних сил Франції.

"15 травня 2023 року президент республіки Емманюель Макрон заявив, що Франція запропонувала Україні можливість навчати льотчиків-винищувачів спільно з низкою європейських партнерів", нагадали в повідомленні.

У Міністерстві зазначили, що перші українські пілоти прибудуть на початку 2024 року.

"Після початкової підготовки, проведеної у Франції, вони продовжать навчання на винищувальній авіації під керівництвом наших партнерів", – додали в Міністерстві збройних сил Франції.

Що відомо про французькі літаки Mirage 2000

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що українські пілоти нібито проходять навчання на Mirage 2000 у Франції. Пізніше у Міноборони обох країн спростовували ці заяви.

Mirage 2000D оптимізовано для польотів на малих висотах і наземної атаки/наземної підтримки. Він може нести:

  • блоки електронної розвідки ASTAC,
  • вдосконалені блоки ІЧ/CCTV/лазерного наведення,
  • запускати крилаті ракети SCALP-EG/Storm Shadow і бомби з лазерним наведенням.

Франція має понад 50 таких літаків, які проходять модернізацію для поліпшення їхніх можливостей повітря-повітря і повітря-земля, а також додаткову, тактильну, централізовану систему атаки і навігації, яка полегшить пілотування.

Деякі з французьких Mirage 2000D були модернізовані радіостанціями VHF-FM і системою передачі відео ROVER, які разом із системою передачі даних Link 16 дають змогу безпечно обмінюватися інформацією, зібраною модулями літака з командними центрами або отримувати інформацію від дружніх сил на землі.

Варто зазначити, що тільки літаки Mirage для України не варіант: Ігнат пояснив, чому французькі штурмовики не закриють повноцінно небо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: