fbpx
Сьогодні
19:25 20 Гру 2023

На Авдіївському напрямку солдати рф трохи просунулися, але це їм "дуже дорого коштувало", – речник

Фото: Суспільне

За понад два місяці на Донеччині армія РФ втратила майже 25 тисяч солдатів, Сили оборони знищили понад 200 танків та 400 інших видів бронетехніки. 80 відсотків від втрат російських сил — на Авдіївському напрямку.

Про це розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, повідомляє Рубрика.

"З 10 жовтня — від моменту активізації російських окупантів на Авдіївському напрямку, солдатам РФ вдалося просунутися на деяких ділянках на півтора-два кілометри. Водночас армії РФ це "дуже дорого коштувало", — сказав Штупун.

За трохи більше, ніж два місяці, за словами речника, на Донеччині, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" армія РФ втратила майже 25 тисяч солдатів, знищені понад 200 танків, 400 інших видів бронетехніки. 80 відсотків від цих цифр — на Авдіївському напрямку.

Як розповів Штупун, у зв'язку з цим керівництво російської армії змушене формувати зведені роти з частково розбитих підрозділів, які кидає у бій. Також, як розповів речник, армія РФ під Авдіївкою має перевагу в кількості військових.

"Серед них є досить добре навчені та екіпіровані підрозділи, які вміють воювати. Але частіше всього це — "збірна солянка".

Також речник розповів про "окопні захворювання" у російських окупантів.

"По лінії зіткнення на Донеччині росіяни внаслідок ігнорування санітарних норм почали хворіти. У деяких підрозділах є епідемія педикульозу", — розказав Штупун.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Як повідомило у військовому командуванні, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на  Авдіївському  напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Нагадаємо, що російська армія, починаючи з початку жовтня намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Також повідомлялось, що в Донецькій області під Авдіївкою російські окупанти починають здаватися в полон.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: