fbpx
Сьогодні
10:20 20 Гру 2023

Було б дивно, якби у лікарнях: у ЗСУ прокоментували видачу повісток у спортзалах

Фото: Міноборони

Оскільки спортивні зали є громадським місцем, то представники Територіального центру комплектування можуть видавати повістки військовозобов'язаним за згоди власників.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв'ю РБК-Україна.

Офіцер також зауважив, що інша справа, якби це відбувалося, на кшталт, у лікарнях, то це було б дивно.

"Якби представників ТЦК зафіксували у відділенні лікарні травматології і якби вони там роздавали повістки – це було б дивно. А спортзал – це громадське місце. Тобто законом чітко встановлено, що здійснення заходів оповіщення можливо там, де не заборонено", – сказав Фітьо.

Як пояснив начальник служби зв'язків з громадськістю, у цьому випадку це є заклад, який надає громадські послуги, так само як і заклади харчування.

І якщо їхні власники не заперечують, то представники ТЦК можуть провести там заходи з оповіщення громадян, які можуть підпадати під мобілізацію.

Нагадаємо, що 5 грудня працівники територіальних центрів комплектування (ТЦК) провели рейди у спортивних залах Ужгорода. У телеграм-каналах зазначали, що співробітники ТЦК провели рейди в спортивних залах "MAXIMUS GYM", "VIPER GYM", "ФАНАТ". Повістки видавали як тренерам, так і відвідувачам.

15 грудня в одному з престижних київських ресторанів співробітники СБУ спільно з підрозділами МВС і Міграційної служби провели "контрдиверсійні безпекові заходи". Також представники ТЦК провели перевірку військовозобов'язаних громадян.

Що відомо про мобілізацію в Україні

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Окрім того, Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

За словами заступниці голови Міноборони Наталії Калмикової, затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Також, Міністерство оборони та найбільший український сайт з працевлаштування Work.ua підписали меморандум про співпрацю. Відтепер рекрутинг до Збройних сил України проводитимуть на платформі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: