fbpx
Сьогодні
09:59 19 Гру 2023

Закриття метро у Києві: за першу добу дії компенсацій пасажирам повернули понад 110 тисяч грн

У Києві за першу добу пасажирам, які вимушені здійснювати пересадки на станції метро "Либідська", компенсували загалом понад 110 тисяч грн.

Про це повідомила Київська міська держадміністрація.

Так, пасажирам повернули майже 18,5 тисяч поїздок. Зокрема:

  • 9 729 — тим, хто для пересадки використовував наземний громадський транспорт;
  • 8 624 — це додаткові поїздки в метро на «синій» гілці.

Нагадаємо, 18 грудня, у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що у Києві запрацювала система компенсації поїздок за пересадки через закриття частини синьої гілки метро.

Для пасажирів, які вимушені робити пересадку на наземний транспорт на станції метро "Либідська", проїзд буде коштувати не більше вартості однієї поїздки у муніципальному транспорті — 8 гривень.

Тобто вартість поїздки залишиться такою ж, як і до закриття частини синьої гілки, якби пасажирам не довелось робити пересадку.

Зазначимо, що столична влада компенсує киянам вартість проїзду у тимчасових наземних маршрутах № 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки у метро на синій гілці.

Наприклад, якщо пасажир сяде на автобус № 2-М від метро "Теремки" до "Либідської", а потім доїде до центру міста на метро, то йому на картку повернуть одну з витрачених поїздок.

Більш того, навіть якщо пасажир зробив дві або три вимушені пересадки, все одно він сплачує лише за одну поїздку. Головна умова компенсації — час у дорозі не має перевищувати двох години.

Вартість поїздок повертатимуть при використанні пластикової та цифрової транспортної карти та QR-квитків, створених з поїздок. Карту потрібно валідувати під час кожної пересадки: як у метро, так і у наземному транспорті. Поїздки за вимушені пересадки повертаються на карту наступної доби.

У КМДА кажуть, що компенсація діятиме до тих пір, поки не закінчать ремонт у тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Зазначимо, що ще до закриття шести станцій синьої гілки метро відбулося просідання ґрунту поблизу станції "Деміївська".

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: