fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:29 19 Гру 2023

Зеленський виступив на Diia Summit 2023: "Дія" стане одним із сервісів - провайдерів відбудови України

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit 2023 заявив, що застосунок "Дія" стане одним із сервісів – провайдерів відбудови України.

Про це повідомляє пресслужба президента, пише Рубрика.

"Радий тому, що справді під кінець року ми з вами в таких світлих умовах. Це дуже важливо. Можемо говорити зовсім не про блекаут, а про абсолютно протилежну тему – про наші державні цифрові сервіси. Які справді працюють. Які розвиваються. І які доводять максимально очевидно, на що здатна Україна й на що здатні всі ми – українці," – зауважив Президент .

Він наголосив, що стійкість нашої держави, нашого суспільства – це глобально значущий приклад. Приклад того, що, коли люди працюють, працюють реально заради своєї держави, результат – він завжди надзвичайний.

Зокрема, українці в умовах повномасштабної війни захищають країну і захищаючи її, щоденно забезпечують експорт нашої "Дії" – нашої архітектури цифрових сервісів до інших країн. Безумовно, це успіх. І це справді дуже потужно. Не так багато держав у світі зараз здатні експортувати свої власні цифрові рішення, які мають значення для цілого суспільства.

""Дія" – це справді невіддільна частина нашого життя, суспільний інструмент. І не просто набір певних цифрових державних послуг у смартфоні чи на порталі. Сенс більший. "Дія" – це інструмент, який допомагає людині поставити державу собі в підпорядкування. Конкретному громадянину. Мінус чиновники. Мінус бюрократія. Мінус будь-який дискомфорт. Плюс – є плюси. І вони важливі. Плюс користь – дуже конкретна користь для людини", – сказав президент.

Глава держави зазначив, що наразі користувачів "Дії" – 20 мільйонів громадян.

Зараз "Дія"це вже 14 цифрових документів у смартфоні та понад 130 онлайн-сервісів:

"Від першого у світі цифрового паспорта до будівельних послуг та всеукраїнських опитувань".

Зараз у "Дії" працюють послуги:

  • для внутрішніх переселенців,
  • програма "єОселя",
  • програма "єВідновлення",
  • купівля військових облігацій,
  • програма "єВорог".

Вони дають змогу кожному допомогти Силам оборони та безпеки України. Допомога з безробіття, повернення вкладів, витяги з державних реєстрів і навіть сервіс шерингу авто.

"Кожен із понад 130 онлайн-сервісів у "Дії" означає, що прибрано понад 130 можливостей взяти хабар. І цей позитивний ефект вимірюється в мільярдах", – зауважив президент.

Президент зазначив, що "Дія" стане одним із сервісів – провайдерів відбудови України. Ще в березні 2022 року запущено першу цифрову послугу відбудови. І вже понад пів мільйона українців подали повідомлення про пошкоджене майно.

За його даними, вже цьогоріч майже мільярд гривень буде виплачено сімʼям на відновлення пошкодженого війною майна.

"Другий етап програми "єВідновлення" – це вже відновлення майна, яке було зруйноване. Усе починається із заявки, завершується формуванням сертифіката – житлового сертифіката. Зараз його середній розмір – 2 мільйони гривень. І ось це – послуга, яку ми зараз запускаємо. Обмін сертифіката в "Дії" на житло. Тепер це працюватиме онлайн. Цей тиждень – він стартовий. І далі послуга буде масштабуватися", – повідомив Зеленський.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Також глава держави повідомив, що сьогодні опівночі запрацює онлайн-послуга купівлі-продажу машин у "Дії". Всього лише за 15 хвилин можна буде купити чи продати авто через смартфон і отримати новий техпаспорт та номери поштою.

Зі свого боку, глава Мінцифри Михайло Федоров повідомив, що на Diia Summit презентували:

  • перереєстрацію авто в Дії без відвідування сервісного центру МВС,
  • е-Підприємець — 8 послуг для бізнесу за 1 онлайн-заявою,
  • автоматичні зміни у ФОП без участі людини та очікувань,
  • послуги для моряків без паперів і хабарів.

"І хоч комусь може здаватися, що «послуги в «Дії» звучить трохи буденно – через чотири роки роботи сервісу, – але те, що ми в Україні все це робимо, робимо навіть зараз, у час такої війни, говорить усьому світу про нас абсолютно чіткі речі: ми можемо значно більше, ніж багато інших у світі. Більше, ніж від нас очікують. Ми – українці. І коли ми впевнені в собі, коли ми працюємо заради своїх суспільних інтересів, заради своєї держави, ми досягаємо результату, який дає приклад іншим у світі: людям, країнам, лідерам, суспільствам", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 19 грудня, Президент України Володимир Зеленський дасть підсумкову пресконференцію. Час та місце заходу поки не розголошують.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: