fbpx
Сьогодні
10:58 19 Гру 2023

Як українці ставляться до відпочинку під час війни: дослідження від Gradus та Ribas Hotels Group

Українська дослідницька компанія Gradus підготувала з готельним оператором Ribas Hotels Group аналітичний звіт щодо вивчення загального ставлення українців до відпочинку в умовах війни. Загалом в опитування взяли участь 471  людей віком 18-55 років, які проживають в Україні в містах 50К+, мають дохід середній та вище.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Одним з цікавих аспектів дослідження було вивчення того, як змінилися критерії обраного відпочинку під час війни.

Виявлено, що українці зараз виявляють інтерес до нового напрямку відпочинку за кордоном, особливо в Польщі. Зараз це стає конкурентним ринком для відпочинку в Україні, особливо в зимовий період, коментує Артур Лупашко, засновник Ribas Hotels Group.

Яке рішення?

Значна частина населення України позитивно ставиться до ідеї відпочинку під час війни, і розглядає його як можливість переключитися від постійного стресу.

Зокрема, дослідження показало, що близько 70-75% українців сприймають відпочинок як спокійний період, базований на прогулянках, оздоровленні, медитації та інших аспектах. 

Як це працює?

Більшість респондентів мають позитивне ставлення до відпочинку під час воєнного стану:

  • 78% мають позитивне ставлення відпочинку в Україні поза межами дому;
  • 56% мають позитивне ставлення до відпочинку за кордоном.

Згідно з дослідженням, 77% респондентів мали відпустку за останні 3 роки. 88% – не відмовляються від розгляду мати відпустку, якби була така можливість.

Серед тих, хто мав відпустку за останні 3 роки: 49% відпочивали тільки в Україні, 46% – як в Україні, так і за кордоном. 

Раніше Рубрика повідомляла, що Верховна Рада ухвалила закон про впорядкування надання та використання різних видів відпусток.

Метою ухвалення закону було уточнення та осучаснення окремих норм законодавства, що регулюють питання надання та використання відпусток.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану.

Також повідомлялось, що Верховна Рада у другому читанні проголосувала за законопроєкт, який дозволяє працюючим вагітним жінкам за бажанням йти у відпустку пізніше ніж за 70 днів до пологів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: