Новини

Цієї зими кілька нових систем ППО Patriot захищатимуть Україну: Зеленський почав підсумкову пресконференцію

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 19 грудня 2023 року, дає велику прес-конференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Про це повідомляє Рубрика.

На захід акредитовано «не менше ста» представників медіа, заявив прессекретар українського лідера Нікіфоров. Очікується, що спілкування з журналістами триватиме близько 2 годин. Репортери "Рубрики" також акредитовані на пресконференції.

Зеленський заявив, що незалежна Україна проходить великий історичний шлях, майже два роки відбиваючи вторгнення російських окупантів.

"Їхня навала зупинена українським народом та українськими воїнами. Я хотів би їм подякувати", – зазначив президент.

Президент привітав українців з історичною перемогою – відкриття переговорів щодо вступу України до Європейського союзу. А також привітав спецслужби з перемогою на Чорному морі, відзначив сили протиповітряної оборони, попередив про складні виклики цієї зими.

"Ми щомісяця стаємо потужнішими. У мене було серйозне відрядження… кілька, не говоритиму кількість, кілька нових систем Patriot в Україні захищатимуть нашу країну взимку. Обіцяв не говорити кількість, поки не захищатимуть. Але хочу подякувати партнерам. І Patriot, та NASAMS, потужний новий пакет, і це важливо", – заявив Зеленський.

Питання мобілізації – дуже чутливе. Військові звернулися щодо захисту держави і потенційних контрнаступальних дій та запропонували мобілізувати додаткові 450-500 тисяч людей.

"Це дуже серйозна цифра, я сказав, що мені треба більше аргументів. Тому що це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів. Що стосується людей, мені потрібна конкретика, що буде з мільйонною армією, що буде з хлопцями, хто кожного дня там… Якщо є питання ротаційні, питання відпусток, то має буте комплексний план", – зазначив Зеленський.

Відповіді мають буди оформлені в законопроекті. Президент каже, що поки не побачив там питання демобілізації, але головне, щоб цей процес був.

"Якщо +450 тисяч, то хто заслуговує право на відпочинок? Це дуже важливий момент, на мою особисту думку. Комплексний план вони повинні підготувати і далі будуть спілкуватися у Верховній раді України", – додав він.

Що стосується фінансів, то така мобілізація додатково коштуватиме Україні 500 млрд гривень.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

Зеленський зробив низку заяв: 

Свіжі дописи

  • Новини

Всесвітній День охорони довкілля: школа “Ранок” пропонує 5 книг, що навчать дітей еко-мисленню

З нагоди Дня охорони довкілля, який відзначають у цього році 5 червня, школа "Ранок" пропонує… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024
  • Новини

Європейський банк реконструкції та розвитку акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України

У Києві, 5 червня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України та Президента Європейського банку реконструкції та розвитку… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024
  • Новини

Плетенчук заявив, що для військової логістики у росії немає альтернатив Керченському мосту

Військова логістика російської армії залежить від функціонування Керченському мосту - іншої альтернативи у росії немає.… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024
  • Новини

Екорішення: у Львові планують збудувати завод з виробництва біодизельного топлива

У Львові збудувати власний біодизельний завод, продовжуючи розвиток своєї біопаливної інфраструктури, планує група компаній ОККО.… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024
  • Новини

Після звільнення Гуменюк отримала посаду в ОК “Південь”

Наталію Гуменюк у квітні звільнили від керівництва Центром стратегічних комунікацій Сил оборони півдня. Зараз вона… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024
  • Новини

Автономний потяг-кухня, створений за допомогою Фонду Говарда, зараз працює у Харківській області

Автономний поїзд-кухня, який створили у співпраці Укрзалізниці та Фонду Говарда Баффета для допомоги у прифронтових… Читати більше

Wednesday June 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.