fbpx
Сьогодні
15:40 18 Гру 2023

У Києві ще на двох станціях метро проведуть капітальний ремонт

У столиці запланували провести капітальний ремонт ще на двох станціях метро, що належать "синій гілці".

Про це повідомляє Рубрика (проект Styler) із посиланням на видання "Телеграф".

Ремонт розпочнеться ще на одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки.

Про це повідомив заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук.

"У зв'язку з фізичним зносом та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик вимагає проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по I-му головному шляху "Почайна" та "Тараса Шевченка", – сказав він.

За його словами, підприємство здійснює закупівлю проектних робіт. За ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд.

"Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені", – резюмував топ-менеджер.

Пінчук розповів, що фахівці КП проводять спостереження та нагляд за технічним станом об'єктів метрополітену, відповідно до чинної нормативної документації.

У метро були проблеми і раніше

Раніше начальник столичної підземки Віктор Брагінський повідомляв, що є проблеми на відрізку між станціями "Тараса Шевченка" (Подільський район) та "Почайна" (Оболонський район).

Цей тунель будували ще у 1980-х роках, і він був експериментальним, тому на цій ділянці є певні особливості. Брагинський пояснював, що цю ділянку метрополітену планували закрити влітку 2024 року для проведення капремонту.

Нагадаємо, що 8 грудня закрили 6 станцій синьої гілки, від Деміївської до Теремків. Трохи згодом на цій ділянці організували човниковий рух поїздів.

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Зазначимо, що ще до закриття шести станцій синьої гілки метро відбулося просідання ґрунту поблизу станції "Деміївська".

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: