fbpx
Сьогодні
14:14 17 Гру 2023

У ГУР підтвердили свою участь у нічній атаці БпЛА в двох областях рф

Фото: ГУР

У ніч на 17 грудня ударні безпілотники у Ростовській області атакували військовий аеродром у Морозівську:  внаслідок влучання є пошкодження летовища.

Про це повідомило джерело в українських спецслужбах на запит РБК-Україна, hromadske повідомило джерело в розвідці.

Як повідомив співрозмовник, загалом це була масована атака БпЛА по військових об'єктах у трьох областях рф:

  • Ростовській,
  • Липецькій,
  • Волгоградській.

"Те, що кажуть російські медіа про те, що нібито всі дрони були збиті, не відповідає дійсності. Було щонайменше пряме влучання у військовий аеродром. Є руйнування. Інші наслідки уточнюються", наголосив він.

Водночас співрозмовник уточнив, що кількість випущених ударних дронів, про яку повідомляють в російському інформаційному просторі близька до правди.

За даними видання, за операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони.

БпЛА атака на рф

Фото: Спільнота monitor

Своєю чергою hromadske повідомило, що розвідка не стоїть за атакою на аеродром у Ростовській області. 

"Є ураження цілей. Планова робота ГУР", — розповів наш співрозмовник про об'єкти в Липецькій та Волгоградській областях.

Водночас, за його словами, ГУР не причетне до атаки на військовий аеродром рф у Ростовській області.

В українських та російських Telegram-каналах поширюють знімки щонайменше одного пошкодженого військового літака з того аеродрому. Імовірно, це бомбардувальник Су-34.

Нагадаємо, що зранку російські загарбники заявили, що у ніч на 17 грудня протиповітряна оборона рф нібито знищила та перехопила 33 безпілотники.

Як повідомило російське оборонне відомство, вночі було "припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БПЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації".

Також оборонне відомство агресора повідомило про спробу атаки БпЛА літакового типу по об'єктах на території рф. Черговими засобами ППО було знищено 2 українських безпілотних літальних апарати над територією Волгоградської області.

Пізніше російські ЗМІ уточнили, що безпілотники намагалися атакувати військовий аеродром у Морозівську, де стоять фронтові літаки.

Момент нічної атаки безпілотників на Морозовськ потрапив на відео.

Що відомо про атаки безпілотників по аеродромах російської федерації

Як повідомляли, російські аеродроми вже неодноразово зазнавали атаки з боку безпілотних літальних апаратів.

Так, 21 серпня, внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Окрім того, у ніч на 30 серпня, у російському Пскові безпілотники теж атакували аеродром. Унаслідок атаки безпілотників на військовому летовищі сталося пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Пізніше, в інформаційному просторі з'явилися перші супутникові знімки аеродрому після нічної атаки безпілотників.

Окрім того, ще в кінці минулого року сталися вибухи на російському аеродромі "Енгельс". Тоді також було пошкоджено російські літаки й не тільки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: