fbpx
Сьогодні
20:59 15 Гру 2023

Умєров: сільський голова може формувати та підписувати повістки

Сьогодні, 15 грудня, міністр оборони України Рустем Умєров нагадав, що сільський голова має право особисто підписувати повістки.

Про це інформує Рубрика з посиланням на засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"Сільський голова має право особисто формувати й підписувати повістки, згідно з постановою Кабінету Міністрів за номером 352", – сказав Умєров.

За його словами, що стосується інших питань, то вони зараз опрацьовуються законодавчо, і після ухвалення Верховною Радою будуть озвучені.

Як зазначають у джерелі, наразі в Україні є три типи повісток.

Йдеться про:

  • повістку для уточнення даних,
  • повістку на проходження військово-лікарської комісії,
  • а також мобілізаційне розпорядження.

Останній вид повісток вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Раніше депутат Веніславський заявляв, що у Раді розглядають можливість вручення повісток через месенджери.

Проте пізніше віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров наголошував, що надсилати повістки у месенджерах технічно неможливо, принаймні у 2023 році.

Довідка

Кабінет міністрів схвалив проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", яким пропонується впорядкувати військовий облік осіб, які проходять службу в Бюро економічної безпеки України.

Як зазначається, законопроєктом пропонується впорядкувати питання ведення військового обліку осіб, які проходять службу в Бюро економічної безпеки України, та зняти з військового обліку резервістів осіб, які прийняті на службу до БЕБ.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні вже наступного тижня.

Нагадаємо, у липні Зеленський підписав закон щодо розширення підстав звільнення з військової служби в період воєнного стану. Це стосується військовослужбовців, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час захисту України.

Серед підстав, які дозволяють звільнитися з військової служби під час воєнного стану, також є: стан здоров'я, вік, набуття чинності обвинувального вироку щодо військового, а також низка сімейних обставин. Наразі контрактники, на відміну від мирного часу, можуть покинути армію лише після оголошення демобілізації.

Родичі військовослужбовців, які перебувають на фронті з початку повномасштабного вторгнення рф, виходили на акції протесту, вимагаючи запровадити можливість демобілізації для військових, які перебувають на фронті понад 18 місяців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: