fbpx
Сьогодні
Фото 22:59 15 Гру 2023

Рішення для перемоги: Україна отримала від Південної Кореї 10 машин для розмінування

Фото: Facebook / Посольство України в Республіці Корея

Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала 10 машин для розмінування хорватського виробництва. Вони були закуплені урядом Південної Кореї.

Про це повідомило Посольство України в Республіці Корея, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

У вересні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що потенційно замінованими в Україні наразі залишаються близько 174 тисяч квадратних кілометрів. Це величезна територія, розмінування якої може зайняти десятиліття, наголосив він. Водночас мета України — зробити це за найближчі роки.

За минулу добу, 14 грудня, їхні підрозділи ДСНС обстежили територію площею 93,56 гектара, знешкодивши 263 вибухонебезпечні предмети.

Усього з початку широкомасштабного військового вторгнення рф на території України знешкоджено 462 146 вибухонебезпечних предметів та 2892 кг вибухової речовини, зокрема 3143 авіаційні бомби.

Обстежено територію площею понад 111 818 гектарів.

Яке рішення?

Державній службі України з надзвичайних ситуацій передали 10 машин для розмінування хорватського виробництва, які були закуплені урядом Південної Кореї.

Фото: Facebook / Посольство України в Республіці Корея

Зазначимо, що в кінці листопада ДСНС отримало від Корейського міжнародного агентства чотири машини розмінування.

Як це працює?

Йдеться про машини для розмінування виробництва хорватської компанії DOK-ING.

Станом на 15 грудня вони вже прибули в пункти призначення, звідки їх розподілять між підрозділами ДСНС, залученими в процесі гуманітарного розмінування деокупованої території.

Фото: Facebook / Посольство України в Республіці Корея

Фото: Facebook / Посольство України в Республіці Корея

Нагадаємо, у вересні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна надасть Україні 300 мільйонів доларів у 2024 році як гуманітарну допомогу і ще 2 мільярди доларів — як довгострокову, починаючи з 2025 року.

Фото: Facebook / Посольство України в Республіці Корея

Що відомо про допомогу від Кореї

Південна Корея надає Україні гуманітарне й нелетальне військове обладнання та спорядження.

Нагадаємо, під час сесії саміту G20 президент Південної Кореї Юн Сок Йол пообіцяв додатково надати 2,3 млрд доларів допомоги Україні.

Україна та Республіка Корея домовилися про розробку проєктів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу.

Міністерство енергетики повідомило, що з початку повномасштабної війни Республіка Корея передала Україні 10 вантажів гуманітарної допомоги енергетичному сектору.

Окрім того, Україна отримає від Південної Кореї дві машини для розриву мінних загороджень K600 "Rhino".

До того ж Південна Корея у 2024 році надасть Україні фінансову допомогу розміром 394 млн доларів на відновлення та гуманітарну допомогу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: