fbpx
Сьогодні
10:55 13 Гру 2023

Закриття підземки: правоохоронці прийшли з обшуками в "Київський метрополітен" та КМДА

Фото: Нацполіція

У Києві столичні правоохоронці проводять обшуки у "Київському метрополітені", "Метробуді" та структурних підрозділах КМДА через підтоплення київського метрополітену.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужба Нацполіції.

Як повідомили правоохоронці, сьогодні слідчі розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість".

"13 грудня слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 ККУ) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві", зазначили у повідомленні.

Обшуки Метрополітен

Фото: Нацполіція

У поліції додали, що слідство має на меті перевірити наявність прорахунків на етапах:

  • проєктування,
  • будівництва,
  • експлуатації цього відрізку підземки.
Обшуки Метрополітен

Фото: Нацполіція

"А також встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену", резюмували правоохоронці.

У поліції нагадали, що станції метро також слугували укриттям для киян та гостей міста під час повітряної тривоги.

Окрім того, через аварію у метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею.

Тому правоохоронці вживають усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду.

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: