Новини

Рішення для відбудови: на Сумщині відновлюють медзаклади, пошкоджені росіянами ще на початку повномасштабної війни

Понад півтора року російська армія системно та прицільно обстрілює цивільну інфраструктуру України, внаслідок чого чимало медзакладів було пошкоджено або зруйновано вщент. У тому числі й на Сумщині. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство охорони здоров'я України.

У чому проблема?

Тростянецька громада Сумської області перебувала під окупацією російських військ 31 день. За цей час ворог тероризував та руйнував медичну інфраструктуру регіону. Зокрема, значних ушкоджень та руйнувань зазнали підрозділи Тростянецького центру первинної медичної допомоги (ЦПМД). Загалом з 18 фельдшерських пунктів та 6 амбулаторій було пошкоджено 8 підрозділів.

Російським танком майже впритул було обстріляно та пошкоджено приміщення Тростянецької міської лікарні, де на другому поверсі поліклінічного відділення розташовувались амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) №3 та №4 Тростянецької «первинки». Також внаслідок обстрілів були пошкоджені й фельдшерські пункти у селах Вишневе, Буймер, Поляне, Солдатське тощо.

Фото: МОЗ

Яке рішення?

Завдяки спільним зусиллям місцевої влади та партнерів вдалося повністю відновити приміщення та здійснити ремонт, де розташовувались підрозділи Тростянецького ЦПМД. Зараз медзаклад продовжує працювати та надавати медичну допомогу мешканцям регіону.

Фото: МОЗ

Як це працює*

Відбудова поліклініки у Тростянці – важливий проєкт Агентства відновлення. Тут щодня медичну допомогу отримують близько 400 пацієнтів – як дорослих, так і дітей. Триває робота для покращення якості медичних послуг та забезпечення комфорту пацієнтів і персоналу.

Фото: МОЗ

Підрядники вже демонтували пошкоджені ґанки біля будівлі. Завершують роботи з відбивання штукатурки на стінах та демонтажу цегляних перегородок і стяжки підлоги. Розпочали роботи з улаштування нових перегородок і прокладання магістралей комунікацій.

За проєктом передбачено виконання внутрішнього оздоблення приміщення, ремонт підлоги, заміна пошкоджених віконних та дверних блоків. Також повністю відремонтують системи водопостачання, каналізації, теплопостачання, опалення та електропостачання.

Фото: МОЗ

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни в Україні росія пошкодила 1 480 об'єктів медзакладів та ще 195 – зруйнувала вщент. 444 об'єкти медзакладів вдалося відновити повністю, ще 405 об'єктів відновлені частково. При цьому на Сумщині повністю відновлено 22 об'єкти медзакладів, ще 11 об'єктів відновлено частково.

Свіжі дописи

  • Новини

По всій лінії фронту – важкі бої: Зеленський заслухав доповідь Сирського щодо рішень, які дадуть більше можливостей ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський ввечері 10 травня заявив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Патріарх Варфоломій підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру

Вселенський Патріарх Варфоломій 10 травня у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив свою участь… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Перемога України є пріоритетом усіх країн Балтії, – глава МЗС Латвії

Міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже під час візиту до Литви заявила, що перемога України… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Генштаб: за добу на фронті відбулося 91 боєзіткнення, найбільше атак на Авдіївському та Бахмутському напрямках

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна обстановка… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Канада виділить 55,7 млн доларів на ініціативу Німеччини щодо посилення української ППО

Міністр оборони Канади Білл Блер у п’ятницю оголосив, що країна виділяє 76 млн канадських доларів… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

США підтвердили виділення військової допомоги Україні на 400 млн доларів

Сполучені Штати Америки нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.