fbpx
Сьогодні
20:58 11 Гру 2023

Зеленський розпочав офіційну частину візиту до США: відбулася зустріч з Остіном і Брауном

English version here

Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Президент Володимир Зеленський у межах офіційної частини візиту до Вашингтона провів зустріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Про це український лідер повідомив у своєму Telegram-каналі, пише Рубрика.

"Візит до США розпочав із зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном у Національному університеті оборони США", – йдеться у заяві.

Зеленський разом з Остіном та Брауном обговорили:

  • виклики для глобальної безпеки;
  • розвиток подій на фронті;
  • подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони.

"Вдячний Сполученим Штатам за виконання наших домовленостей, особливо щодо посилення протиповітряної оборони, а також міністру Остіну та генералу Брауну за їхнє особисте лідерство", — додав президент.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з главою цієї країни Джозефом Байденом. У Білому домі очікують, що візит українського Президента до США сприятиме тому, що суспільна підтримка України зросте та повернеться "в заголовки газет".

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде:

  • продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО,
  • також координація зусиль двох держав у наступному році.

Президент США Джо Байден запросив лідера Української держави Володимира Зеленського провести переговори в Білому домі в вівторок, 12 грудня.

Очікується, що лідери обговорять нагальні потреби України, а також критичну важливість подальшої підтримки з боку Сполучених Штатів на тлі посилення Росією ракетних та повітряних ударів по нашій країні.

Як пише Politico, у Білому домі очікують, що візит Володимира Зеленського до США сприятиме тому, що суспільна підтримка України зросте та повернеться "в заголовки газет" та допоможе переконати республіканців підтримати пакет на мільярди доларів для України.

Зеленський під час свого візиту до США також проведе зустрічі з членами Конгресу та директоркою-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. Очікується, що виконавча рада фонду в понеділок схвалить останню виплату близько 900 мільйонів доларів за позикою Україні на суму 15,6 мільярда доларів, узгоджену в березні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: