Україні вдасться побороти паузу у допомозі від США, яка спричинена розбіжностями у Конгресі, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ заявив, що Україні вдасться побороти паузу у допомозі від США, яка спричинена розбіжностями у Конгресі. Також він зазначив, що росія завжди причетна до конфліктів, які спалахують у світі. Це актуально і для країн Латинської Америки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву Володимира Зеленського в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

Глава держави під час візиту до Буенос-Айреса дав інтерв'ю представникам латиноамериканських ЗМІ.

Він заявив, що Україна зацікавлена у тому, щоб Аргентина відігравала одну з ключових ролей у формулі миру.

"Я дуже зацікавлений в об'єднанні Латинської Америки навколо України. Для нас це об'єднання навколо правди. Я зацікавлений у саміті Україна – Латинська Америка. І тут я хотів би, щоб Хав'єр Мілей також нам допоміг в активізації та організації такої платформи", – сказав президент.

На думку Зеленського, Україна та Аргентина можуть працювати у сфері безпеки, діджиталізації, енергетики та товарообігу. Але питання безпеки залишається номером один.

Український президент також заявив, що росія завжди прямо чи опосередковано дотична до тих конфліктів, які сьогодні спалахують у різних куточках світу. Зокрема, питання безпеки актуальне і для Латинської Америки.

Зеленський також пояснив, що обрав Аргентину першою для візиту, оскільки побачив чітку позицію нового президента щодо України. Крім того, Аргентина – одна з найбільших країн регіону, тому на неї дивляться як на лідера.

У глави української держави поцікавилися, чи засмучений він тим, що США можуть надавати Україні менше допомоги.

"Я не засмучений, тому що цю битву я не програв. Ми не ті люди, які перед труднощами опускають руки. Хтось починає панікувати і не вірити у перемогу, тому треба взяти себе в руки і йти далі", – наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що у нього заплановано низку зустрічей у США найближчими днями, зокрема з президентом Джо Байденом.

"І ми працюватимемо, щоб побороти цю паузу у допомозі від США Україні. Ми це поборемо і не тільки це. Ми все поборемо", – наголосив Зеленський.

Що відомо про візит президента Зеленського до Аргентини

Нагадаємо, наприкінці листопада в Аргентині відбулися президентські вибори, на яких переміг зірка TikTok та прихильник США Хав'єр Мілей. Після цього український лідер провів телефонну розмову з новообраним Президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм.

Аргентинський лідер запропонував українському лідеру Володимиру Зеленському провести в його країні саміт з державами Латинської Америки щодо досягнення миру в Україні.

Також український Глава був запрошений на інавгурацію президента Аргентини, яка проходить 10 грудня.

Зауважимо, дорогою до Аргентини Зеленський встиг зустрітися з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Це перша зустріч лідерів в історії двосторонніх відносин між країнами.

Також повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський перебуваючи в Буенос-Айресі провів низку важливих для нашої країни зустрічей.

10 грудня у Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі відбулася інавгурація новообраного президента Хав'єра Мілея, на заході був присутній Президент України Володимир Зеленський.

Аргентинські ЗМІ писали напередодні, що Зеленський стане один з найвпливовіших гостей, запрошених на інавгурацію.

Володимир Зеленський у межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав'єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Також Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади в цій країні.

Свіжі дописи

  • Новини

За добу окупанти випустили по Харківщині 29 КАБів, – голова ОДА

Російські війська за добу випустили по Харківській області 29 керованих авіабомб. Про це у Фейсбуці повідомив голова… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.