fbpx
Сьогодні
15:59 11 Гру 2023

Україні вдасться побороти паузу у допомозі від США, яка спричинена розбіжностями у Конгресі, - Зеленський

English version here

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ заявив, що Україні вдасться побороти паузу у допомозі від США, яка спричинена розбіжностями у Конгресі. Також він зазначив, що росія завжди причетна до конфліктів, які спалахують у світі. Це актуально і для країн Латинської Америки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву Володимира Зеленського в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

Глава держави під час візиту до Буенос-Айреса дав інтерв'ю представникам латиноамериканських ЗМІ.

Він заявив, що Україна зацікавлена у тому, щоб Аргентина відігравала одну з ключових ролей у формулі миру.

"Я дуже зацікавлений в об'єднанні Латинської Америки навколо України. Для нас це об'єднання навколо правди. Я зацікавлений у саміті Україна – Латинська Америка. І тут я хотів би, щоб Хав'єр Мілей також нам допоміг в активізації та організації такої платформи", – сказав президент.

На думку Зеленського, Україна та Аргентина можуть працювати у сфері безпеки, діджиталізації, енергетики та товарообігу. Але питання безпеки залишається номером один.

Український президент також заявив, що росія завжди прямо чи опосередковано дотична до тих конфліктів, які сьогодні спалахують у різних куточках світу. Зокрема, питання безпеки актуальне і для Латинської Америки.

Зеленський також пояснив, що обрав Аргентину першою для візиту, оскільки побачив чітку позицію нового президента щодо України. Крім того, Аргентина – одна з найбільших країн регіону, тому на неї дивляться як на лідера.

У глави української держави поцікавилися, чи засмучений він тим, що США можуть надавати Україні менше допомоги.

"Я не засмучений, тому що цю битву я не програв. Ми не ті люди, які перед труднощами опускають руки. Хтось починає панікувати і не вірити у перемогу, тому треба взяти себе в руки і йти далі", – наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що у нього заплановано низку зустрічей у США найближчими днями, зокрема з президентом Джо Байденом.

"І ми працюватимемо, щоб побороти цю паузу у допомозі від США Україні. Ми це поборемо і не тільки це. Ми все поборемо", – наголосив Зеленський.

Що відомо про візит президента Зеленського до Аргентини

Нагадаємо, наприкінці листопада в Аргентині відбулися президентські вибори, на яких переміг зірка TikTok та прихильник США Хав'єр Мілей. Після цього український лідер провів телефонну розмову з новообраним Президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм.

Аргентинський лідер запропонував українському лідеру Володимиру Зеленському провести в його країні саміт з державами Латинської Америки щодо досягнення миру в Україні.

Також український Глава був запрошений на інавгурацію президента Аргентини, яка проходить 10 грудня.

Зауважимо, дорогою до Аргентини Зеленський встиг зустрітися з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Це перша зустріч лідерів в історії двосторонніх відносин між країнами.

Також повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський перебуваючи в Буенос-Айресі провів низку важливих для нашої країни зустрічей.

10 грудня у Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі відбулася інавгурація новообраного президента Хав'єра Мілея, на заході був присутній Президент України Володимир Зеленський.

Аргентинські ЗМІ писали напередодні, що Зеленський стане один з найвпливовіших гостей, запрошених на інавгурацію.

Володимир Зеленський у межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав'єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Також Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади в цій країні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: