fbpx
Сьогодні
Відео 19:59 10 Гру 2023

Зеленський в Аргентині коротко поспілкувався з Орбаном: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині, мав змогу поспілкуватись з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на трансляцію офіційного Youtube-каналу Сенату Аргентини.

Під час трансляції на відео видно, що український президент випадково зустрівся з прем'єром Угорщини.

Зустрівшись, президент спинився та поговорив з угорським прем'єром.

Нагадаємо, на початку листопада Європейська комісія у звіті рекомендувала розпочати переговори щодо вступу України до Євросоюзу. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відразу заявив, що його країна виступає проти відкриття діалогу.

При цьому Орбан закликав топчиновників Євросоюзу не порушувати питання вступу України до блоку на майбутньому саміті. Ба більше угорський прем'єр погрожує заблокувати рішення про початок переговорів про євроінтеграцію України на саміті ЄС, який пройде 14-15 грудня.

Що відомо про візит президента Зеленського до Аргентини

Нагадаємо, наприкінці листопада в Аргентині відбулися президентські вибори, на яких переміг зірка TikTok та прихильник США Хав'єр Мілей.

Після цього український лідер провів телефонну розмову з новообраним Президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм.

Аргентинський лідер запропонував українському лідеру Володимиру Зеленському провести в його країні саміт з державами Латинської Америки щодо досягнення миру в Україні.

Також український Глава був запрошений на інавгурацію президента Аргентини, яка проходить 10 грудня.

Зауважимо, дорогою до Аргентини Зеленський встиг зустрітися з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Це перша зустріч лідерів в історії двосторонніх відносин між країнами.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном.

Також повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський перебуваючи в Буенос-Айресі провів низку важливих для нашої країни зустрічей.

На даний час лібертаріанський економіст Хав'єр Мілей уже став президентом Аргентини. У Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі відбулася інавгурація новообраного президента Хав'єра Мілея, на заході був присутній Президент України Володимир Зеленський.

Аргентинські ЗМІ писали напередодні, що Зеленський стане один з найвпливовіших гостей, запрошених на інавгурацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: