Українські позиції на передовій відвідав Головнокомандувач Збройних сил Швеції

Підрозділи 45 окремої артилерійської бригади, які виконують завдання на Східному напрямку, відвідав Головнокомандувач Збройних Сил Швеції генерал Мікаель Бюден.

Про це пише Рубрика, посилаючись на 45 ОАБр.

Зазначимо, що під час зустрічі швецький генерал поспілкувався з артилеристами та піхотинцями, які проходили навчання у його країні та високо оцінив їх бойову роботу.

Бюден поцікавився, чи була корисною підготовка, яку українські воїни отримали у Швеції. Українські військовослужбовці відповіли, що почали застосовувати навички із перших днів на полі бою.

Українські воїни подякували генералові та його державі за стійку підтримку українського народу у боротьбі за незалежність.

Що відомо про співпрацю України зі Швецією

Нагадаємо, що 5 грудня міністр оборони України Рустем Умєров днями зустрівся із Головнокомандувачем Збройних сил Швеції, генералом Мікаелем Бюденом.

У ході зустрічі сторони обговорили питання локалізація оборонного виробництва в Україні. Також мова йшла про можливість постачання Збройним силам винищувачів Gripen.

Бюден сказав, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

Як відомо, Швеція входить до авіаційної коаліції, метою якої є надання Україні винищувачів. Раніше українські льотчики і наземний персонал мали можливість випробувати у Швеції літаки Gripen.

Так, наприкінці травня уряд Швеції дозволив українським пілотам пройти тренування на винищувачі JAS 39 Gripen. Вони матимуть змогу займатися на тренажерах і здійснювати пробні польоти.

Також уряд Швеції оголосив про виділення 75 мільйонів шведських крон (6,52 мільйона євро) фонду ЮНЕСКО з відновлення й відбудови зруйнованих і пошкоджених шкіл і дитсадків в Україні. Зокрема, облаштування в них укриттів.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міноборони планують покращити стандарти тактичної медицини для військових

Міністерство оборони працює над покращенням стандартів та програм підготовки медичного персоналу. Про це повідомила директорка… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

На Київщині в Ірпені створили найдовший український рушник єднання

Найдовший український рушник єднання "Україна у долонях" створили на Ірпінській набережній у Київській області задля… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Три країни Західної Африки створили конфедерацію та звернулися до росії по допомогу

Про створення конфедерації оголосили три країни Західної Африки — Малі, Нігер та Буркіна-Фасо. Вона матиме… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Пішов з життя оскароносний продюсер “Титаніка” й “Аватара” Джон Ландау

Продюсер Джон Ландау, який за життя отримав "Оскара", помер у віці 63 роки. Він співпрацював… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Знищення складу боєприпасів у Воронезькій області було спецоперацією СБУ

Ударні безпілотники Служби безпеки України влаштували вибух на складі боєприпасів у населеному пункті Сергіївка Воронезької… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.