fbpx
Сьогодні
18:59 07 Гру 2023

Найбільша зафіксована втрата ваги українця в російському полоні становить 77 кілограмів, - омбудсмен

English version here

Фото: OBOZREVATEL

Після того, як українські громадяни повертаються додому з російського полону, то перебувають у важкому стані.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця під час виступу на міжнародній конференції з прав людини "Свобода або страх".

"Найбільша офіційно зафіксована втрата ваги людини за 5 місяців російського полону – 77 кілограмів", наголосив омбудсмен.

Як зазначив Лубінець, окрім військовополонених, у російському полоні наразі перебуває близько 28 тисяч цивільних українців.

Український омбудсмен розповів історію колишнього ув'язненого та підкреслив, що в полоні українців годують "чимось схожим на зафарбовану воду".

Омбудсман також зауважив, що Україна не має можливості з'ясувати точні місцеперебування та кількість своїх громадян, яких рф тримає в полоні.

Окрім того, Лубінець додав, що росіяни навіть забороняють людям писати листи.

Що відомо про обмін військовополонених

Нагадаємо, як зазначали 17 листопада у Мінреінтеграції, що у полоні опинилися 4337 українців — це та кількість, яку вдалося встановити. Тобто це 3574 військових та 763 цивільних. З них 1953 — звільнені з полону.

Окрім того, востаннє обмін полоненими відбувся 7 серпня. Тоді Україна повернула з російського полону ще 22 захисників. Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що це був 48-й обмін, який вдалося провести. Після того нові обміни не відбувалися.

Із серпня цього року російська федерація призупинила обміни військовополоненими, намагаючись таким чином вплинути на українське суспільство та створити враження, ніби влада в Україні не працює над цим питанням.

Загалом додому з полону повернулися 2598 українців.

Також слід зазначити, що в Україні місця утримання російських військовополонених переповнені.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: