fbpx
Сьогодні
10:45 05 Гру 2023

За тиждень "Армія дронів" знищила 132 одиниці ворожої техніки

Фото: Prometheus

Минулого тижня українські ударні підрозділи, що забезпечуються в межах проєкту "Армія дронів", уразили 132 одиниці російської техніки, зокрема, 8 танків. Військовим також передано ще 5000 дронів, на які був оголошений спільний збір United24, "Повернись живим" та monobank.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Рубрика.

"Мінус 132 одиниці російської техніки – результати "Армії дронів", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, протягом минулого тижня ударним ротам БпЛА вдалося уразити:

  • 8 танків,
  • 30 бойових броньованих машин,
  • 32 гармати,
  • 4 САУ,
  • 46 одиниць спецтранспорту.

Крім того, наші військові уразили 55 опорних пунктів загарбників та 32 російських бойовиків.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров також повідомив, що військовим передано ще 5000 дронів, на які був оголошений спільний збір United24, "Повернись живим" та monobank.

"Ще 5000 FPV-дронів, придбаних у межах Операції "Єдність", вже у наших бійців. Саме вчасно, щоб окупанти отримали незабутні подарунки "під ялинку"", – йдеться у повідомленні.

За інформацією Федорова, кожен дрон обладнаний кумулятивними та осколково-фугасними снарядами.

"Тож військові отримали "пташок" у повній бойовій готовності", – додав він.

Довідка

"Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, що передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

14 серпня фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували проєкт Операція "Єдність", щоб закупити 10 000 дронів-камікадзе для Сил оборони України.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 5 грудня, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації.

У соцмережах також повідомляли, що в окупованому Криму було чутно десятки вибухів, зокрема в Керчі нарахували не менше 30.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: