fbpx
Сьогодні
16:11 05 Гру 2023

Під час обстрілу Херсона загинув волонтер та благодійник Анісенко

5 грудня, у Міжнародний День волонтера боєприпаси російських загарбників вбили у Херсоні волонтера, благодійника Руслана Анісенка.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пище Рубрика.

"Життя Руслана Анісенко, волонтера організації "Справжні", трагічно обірвалося сьогодні зранку. Його вбив російський снаряд, випущений по центру міста", — розповів він.

Нагадаємо, що зранку 5 грудня окупанти вкотре завдали удару по середмістю Херсона. Лікарям, які оперативно прибули на місце події, залишилося лише констатувати смерть херсонців.

Унаслідок атаки постраждали четверо людей. Один із потерпілих — 59-річний чоловік, який зазнав поранень. Каретою "швидкої" його шпиталізували для надання медичної допомоги. Було влучання в один із медзакладів: там легких поранень зазнали двоє лікарів.

Довідка

У світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

Міжнародний день добровольців в ім'я економічного і соціального розвитку (такою є повна назва Дня волонтерів) проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року.

Волонтер у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Волонтери безоплатно працюють там, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках пристарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом "Про волонтерську діяльність".

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – Революція гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.

Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

Під час повномасштабної війни волонтери, часто ризикуючи життям, допомагають українським військовим і цивільним. Нині волонтером став фактично кожен українець.

Нагадаємо, сьогодні, 5 грудня проведуть Національний онлайн-урок волонтерства із почесними гостями та експертами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: