fbpx
Сьогодні
Відео 13:59 04 Гру 2023

В окупованому Луганську через атаку БпЛА ворог втратив нафтобазу

Фото ілюстративне

Через атаку невідомого дрону російський гарнізон тимчасово захопленого Луганська втратив велику нафтобазу.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі, повідомляє Рубрика.

"Вона згоріла сьогодні вночі. Не витримала атаки безпілотника… Невідомий дрон обійшов і всі можливі засоби радіоелектронної боротьби та вдарив у нафтове серце так званої ЛНР. Вибухнуло гучно, а палало яскраво. Бо спочатку почули, прокинувшись, а потім побачили це тисячі луганчан", – написав Лисогор.

Він наголосив, що загарбники все частіше розуміють, що зараз їм небезпечно перебувати або щось зберігати навіть у глибокому тилу, бо є ЗСУ.

Довідка

На тимчасово захопленій російськими військами території Луганської області спостерігається дефіцит вакцин для новонароджених

Зокрема, є проблеми із надходженням вакцини для щеплення проти туберкульозу, яку необхідно чекати по декілька місяців. Вакцина від кашлюку, дифтерії та правця у багатьох містах так званої «ЛНР» взагалі відсутня.

Крім того, вартість продуктів у захопленому Новопскові у декілька разів вища, ніж у російському Воронежі.

"У середньому, їжа коштує удвічі дорожче. Через свавілля місцевої влади та бізнесу люди вимушені їздити за 300 км, аби купити найнеобхідніше. Розрекламоване так званою владою «ЛНР» регулювання цін на Новопсковщині, як і в багатьох інших громадах, не діє", – зазначили в ОВА.

Також повідомляється, що у тимчасово захопленому Старобільську Луганської області російські загарбники скасували святкування Дня Святого Миколая у закладах освіти.

"У Старобільську окупанти скасували відзначення Дня Святого Миколая по усіх закладах освіти. Мовляв, це суто українське свято, тому подарунки малечі готувати не слід. Замість цього дітей вітатиме, зокрема, Киш Бабай з татарстану, якому надали так зване шефство над деякими окупованими громадами Луганщини", – ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у Луганську місцевий аграрний університет отримав від росіян статус федерального, однак його працівники із початком нового навчального року не одержують нічого.

"Заборгованість із заробітної плати складає вже три місяці. Крім того, улітку вони не дорахувалися виплат за відпустку", – зазначив Лисогор.

Окрім того, на тимчасово окупованих територіях Луганської області противник посилює контррозвідувальний режим.

Як раніше повідомляла Рубрика, окупанти формують нові підрозділи росгвардії для проведення "контрдиверсійних заходів" на тимчасово окупованих територіях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: