Рішення для перемоги: 30 команд винахідників представили свої роботи для гуманітарного розмінування

Протягом дводенного Demining Bootcamp, що відбувся в столиці 2-3 грудня, близько 30 команд, що претендують на участь в програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні, представили свої проєкти.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають нашу країну найбільш замінованою у світі.

Площа забрудненої мінами деокупованої території нині становить близько 45 000 кв. км, а за повної деокупації території України вона збільшиться ще приблизно на 190 000 кв. км.

Яке рішення?

У Києві 2-3 грудня проходила акселераційна програма Demining Bootcamp підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні.

Її результатом мають стати втілення нових рішень у сертифіковані вироби та технології.

Програма передбачає:

  • навчальні курси з підприємництва,
  • менторську підтримку від галузевих експертів,
  • реальні випробування технологій на полігоні.

Учасники програми мали змогу:

  • скласти індивідуальну дорожню карту у супроводі менторів та експертів,
  • отримати підтримку при розробці бізнес-моделі та плану розвитку бізнесу від ідеї чи прототипу до сертифікованого виробу, чи технології.

Як це працює?

Близько півсотні команд українських розробників подали заявку на участь в акселераційній програмі підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні, що реалізується за ініціативи Міністерства економіки спільно із Kyiv School of Economics.

Протягом дводенного Demining Bootcamp, що відбувся в Києві 2-3 грудня, близько 30 команд представили свої розробки та ідеї.

"Наша глобальна мета – впродовж 10 років повернути у використання 80% потенційно замінованих територій…Один з ключових напрямків — застосування найсучасніших технологій у розмінуванні. Ми прагнемо допомогти нашим винахідникам та інноваторам швидко пройти шлях від ідеї до створення чи масштабування продукту. Це буде експертна допомога, а в разі, якщо проєкт перспективний — допомога із пошуком фінансування, сертифікацією, виходом на ринок", — зазначила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Під час Demining Bootcamp команди інноваторів представили експертам свої напрацювання за напрямами:

  • "Техніка для розмінування",
  • "Комплексні рішення»,
  • "IT-рішення",
  • "Обстеження".

Експертна група, до складу якої увійшли представники Національного органу з протимінної діяльності, Міністерства оборони, ДСНС, Міністерства економіки мала змогу оцінити та надати свої коментарі й поради щодо проєктів, які вже працюють в реальних умовах, і тих, що перебувають на стадії ідей.

Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний зауважив, що в подальшому на команди, чиї проєкти будуть визнані експертами найбільш перспективними, чекає чотиримісячна акселераційна програма.

Весною наступного року планується тестування вже готових чи удосконалених продуктів на полігонах та в реальних умовах.

Прийом заявок на акселераційну програму триває.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки вважають, що штучний інтелект може допомогти в гуманітарному розмінуванні території України.

Також повідомлялось, що у Миколаєві підприємство "Нібулон" почало будувати судно для розмінування. Його передадуть ДСНС для розмінування водних шляхів.

Окрім того, Міністерство енергетики України та американська компанія Tetra Tech, Inc домовилися про співпрацю у протимінній діяльності.

Свіжі дописи

  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.