fbpx
Сьогодні
13:26 03 Гру 2023

Єрмак та Салліван обговорили запити військових з передової щодо озброєння

Фото: ОПУ

Очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак телефоном поспілкувався з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном та розповів йому про запити оборонців з передової щодо озброєння.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника ОПУ.

Як повідомляють, Єрмак поінформував Джейка Саллівана про ситуацію на полі бою та актуальні потреби Сил оборони України.

Зокрема керівник Офісу Президента розповів про нещодавню поїздку разом з Главою держави Володимиром Зеленським до фронтових регіонів на:

Також повідомив про відвідання передових позицій українських захисників, які дають відсіч російському агресору. За його словами, під час зустрічі з Главою держави воїни передали конкретні запити щодо озброєння та боєприпасів, необхідних для захисту українських земель від окупантів.

Окрім того співрозмовники також обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння, яка відбудеться 6–7 грудня у Вашингтоні.

Керівник Офісу Глави держави також розповів про перебіг реалізації Української формули миру, зокрема, про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в пʼятницю в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Андрій Єрмак висловив подяку Джозефу Байдену, його команді, обом палатам Конгресу США та всьому народу Америки за лідерство й непохитну підтримку України в боротьбі за свободу, незалежність та проти російського терору.

Ситуація на фронті

Минулої доби, 2 грудня, українські Сили оборони відбили 25 атак противника на Авдіївському напрямку та продовжують штурмові дії на південь від Бахмута: підрозділи ракетних військ вразили 4 артилерійські системи супротивника.

Як повідомили у військовому командуванні, українські ракетні війська завдали 2 ударів по районах зосередження особового складу та разили:

  • 1 командний пункт,
  • 3 склади боєприпасів,
  • 4 артилерійські системи противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони захисники знищили 1 керовану ракету Х-59.

Загалом сили оборони ліквідували майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 332 тисячі солдатів. 

В ISW вважають, що погодні умови продовжують сповільнювати темпи бойових дій в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: