fbpx
Сьогодні
13:49 03 Гру 2023

Першою областю України, яка має безготівкову оплату в приміських автобусах, стала Львівщина

Фото: ZAXID.NET

Львівщина офіційно стала першою областю, де на всіх напрямках маршруту в приміських та міжміських автобусах запрацювала безготівкова оплата за проїзд.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Львівську ОВА.

Повідомляють, що обладнання для безготівкової оплати за проїзд встановили у всіх 1050 автобусах, які курсують на території Львівської області. На сьогодні у приміських та міжміських автобусах можна розрахуватись і готівкою, і безготівково.

Як розповідають у військовій адміністрації, пасажирам потрібно прикласти до валідатора банківську картку чи будь-який пристрій з функцією NFC. Таким чином пасажир оплатить проїзд.

"Щоб скористатися нею (безготівковою оплатою – ред.), заходячи в автобус та виходячи з нього, потрібно прикласти до валідатора банківську картку чи будь-який пристрій з функцією NFC. Таким чином пасажир платить виключно за ту відстань, яку проїхав", наголосили в ОВА.

Оплата в транспорті

Фото: ZAXID.NET

Впровадження електронного квитка у Львівській області профінансував інвестор "Смарт-Тикет Технолоджи" близько 40 мільйонів гривень, а партнером інвестора є міжнародна платіжна компанія Visa.

Пільговики отримуватимуть компенсації проїзду громадським транспортом як і раніше.

Запровадження електронного квитка дає змогу чітко розуміти, скільки пільговиків користуються автобусами і на яких напрямках.

Також система покаже, скільки реально коштів сплачують пасажири. Крім того, перевізники не зможуть формувати різні тарифи на той самий кілометраж.

Нагадаємо, що Київ уже п'ять років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. У травні 2022 року через збитковість перевезень приватні перевізники вирішили підвищити вартість проїзду до 15 гривень. І як це буває в більшості випадків, підняття цін спричинило хвилю обурення серед киян.

Як ми писали, починаючи з 4 жовтня у Києві оплатити проїзд в громадському транспорті банківською карткою, Apple Pay, Google Pay або цифровою транспортною картою можна буде лише за дві поїздки разом.

 Також у Чернівцях запустили єдиний квиток на весь транспорт, проте з "терміном придатності": він буде діяти протягом дня та коштуватиме 50 гривень.

Окрім того, у столиці відновили безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: