fbpx
Сьогодні
11:58 03 Гру 2023

Голова Авдіївської ОВА запевнив, що вже ліквідували окупантів, які стратили бійців ЗСУ

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Російських загарбників, які стратили українських беззбройних військових, вже ліквідували побратими загиблих під час повернення нашої позиції на передовій.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телеканалу Freedom.

"Вони здавалися в полон через те, що в них закінчився боєкомплект.

Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці "штурмували" ці позиції, і всі, хто там перебував, були ліквідовані", розповів очільник адміністрації.

Що відомо про розстріл беззбройних українській бійців солдатами рф

Нагадаємо, що Телеграм-канал DeepState опублікував відео, на якому видно, як група військових розстрілює двох інших військових, які виходять із бліндажа й один з яких тримає руки за головою.

Військові ЗСУ полон розстрілФото: Скріншот з відео

Російські окупанти скоїли черговий воєнний злочин на Авдіївському напрямку поблизу Степового.

"Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки кацапи наткнулися на бліндаж, в якому сиділи наші хлопці. Вони були вимушені здаватися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, … просто розстріляли обох", зазначили в повідомленні.

Своєю чергою на ситуацію відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець, який має намір через дане відео звернутися до міжнародних організацій. Також він сподівається, що розвідці вдасться фізично встановити особи винних. 

У Збройних силах України також підтвердили інформацію про те, що російські загарбники розстріляли двох беззбройних українських солдатів.

Окрім того, правоохоронці повідомили після оприлюднення відео, на якому російські агресори розстрілюють українських бійців, що здавалися у полон, про початок розслідування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: