fbpx
Сьогодні
08:38 03 Гру 2023

Генштаб: на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 25 атак ворога, на фронті відбулося 88 боєзіткнень

Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 2 грудня, українські Сили оборони відбили 25 атак противника на Авдіївському напрямку та продовжують штурмові дії на південь від Бахмута: підрозділи ракетних військ вразили 4 артилерійські системи супротивника.

Про це пише Рубрика, з посиланням на Фейсбук Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, українські ракетні війська завдали 2 ударів по районах зосередження особового складу та разили:

  • 1 командний пункт,
  • 3 склади боєприпасів,
  • 4 артилерійські системи противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони захисники знищили 1 керовану ракету Х-59.

Окрім того, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Атаки російської армії

"Загалом противник завдав 3 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснив 53 удари з РСЗВ по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

Минулої ночі російські окупанти завдали чергової атаки на Україну, застосувавши 1 керовану ракету Х-59 і 12 ударних БпЛА Шахед-136/131", наголосили у Генштабі.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Від авіаційних ударів постраждали:

  • Козача Лопань, Петропавлівка (Харківська область),
  • Щербинівку, Авдіївку та Перемогу (Донецька область).

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Ситуація на напрямках фронту

За добу 2 грудня відбулося 88 бойових дій.

  • На Волинському та Поліському напрямках жодних суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.
  • На Куп'янському напрямку противник вів штурмові дії біля Синьківки, Петропавлівки, Іванівки (Харківська область) та Стельмахівки (Луганська область), де Сили оборони України відбили 7 атак
  • На Лиманському напрямі противник провів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва (Луганська область). Сили оборони України відбили 4 атаки у цьому районі.
  • На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Андріївки та Кліщіївки (Донецька область), де українські захисники відбили 21 атаку.

Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмуту (Донецька область), завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюють свої нові позиції.

  • На Авдіївському напрямку окупанти, за підтримки авіації, не полишають спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.

Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, на південь від Тоненького та Первомайського (Донецька область). Тут Сили оборони відбили 25 атак.

  • На Мар'їнському напрямку противник провів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки (Донецька область). Сили оборони України відбили 11 атак у цьому районі.
  • На Шахтарському напрямку противник провів безуспішні штурмові дії в районах Вугледару та Старомайорського (Донецька область). Українські війська відбили 3 атаки у цьому районі.
  • На Запорізькому напрямку противник 12 разів безуспішно намагався повернути втрачені позиції в районі Роботиного і Вербового (Запорізька область).

Нагадаємо, що уночі, 3 грудня, росія вчергове запустила по низці областей України 12 ударних безпілотників та ракету: силам ППО вдалося знищити 10 ворожих БпЛА "Shahed", а російська Х-59 не досягла своєї цілі, зникнувши з радарів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: