fbpx
Сьогодні
10:14 02 Гру 2023

Один із дронів, ще не вдалося збити силам ППО, влучив в об'єкт інфраструктури на Одещині

У ніч на 2 грудня війська рф знову атакували Одеську область ударними дронами. Один з одинадцяти ворожих "Шахедів", якими окупанти атакували, влучив у об'єкт інфраструктури регіону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Одеську ОВА, Сили оборони півдня України у Telegram.

Як зазначили у військовій адміністрації, російські загарбники вночі атакували Одещину.

На щастя, за даними ОВА, загиблих та постраждалих через цю атаку немає.

"На жаль, сталося влучання в об'єкт інфраструктури.

Спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники", повідомили в адміністрації.

Своєю чергою військові розповіли, що ворог випустив "шахеди" з тимчасово окупованого Криму (мис Чауда) та спрямував дрони з акваторії Чорного моря по прибережних районах Одеської області.

Сили протиповітряної оборони збили в Одеській області 10 ворожих безпілотників. Проте є влучання.

"Внаслідок влучання в інфраструктурний об'єкт сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Люди не постраждали", наголосили у повідомленні.

Додамо, що Одеська область стала однією з пріоритетних цілей ворога після того, як рф вийшла з "зернової угоди". Окупанти обстрілюють портову інфраструктуру, а з приходом холодів і енергосистему.

Окрім того, вранці, 2 грудня, у Дніпрі було чути звуки кількох вибухів.

Зазначимо, що 30 листопада, російські війська атакували Одеську область дронами-камікадзе. П'ять "Шахедів" вдалося збити силам ППО, проте є влучання.

Нагадаємо, що у ніч на 2 грудня сили протиповітряної оборони приземлили 10 ударних БпЛА "Shahed-136/131" з 11 запущених та керовану авіаційну ракету Х-59.

Ворог посилює удари по Україні

Війська рф в останні тижні відновили масовані удари по Україні за допомогою ракет та дронів-камікадзе. Так, учора вночі, 29 листопада, росіяни випустили територією України 21 дрон-камікадзе типу "Шахед" і три крилаті ракети Х-59. Сили ППО збили всі БПЛА та дві ракети.

Окрім того, 28 листопада росіяни атакували дронами Хмельницький район. Внаслідок збиття силами ППО одного з безпілотників уламки впали на дах приватного будинку. Цієї ж ночі загарбники завдали ракетного удару по Кривому Розі.

На день раніше військові рф обстріляли житловий сектор Нікополя. Внаслідок атаки постраждала жінка.

Напередодні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що окупанти, ймовірно, почнуть набагато активніше застосовувати дрони для ударів по Україні, ніж ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: