fbpx
Сьогодні
Фото 16:19 01 Гру 2023

USAID працює над покращенням пунктів перетину кордону з Україною: у чому рішення

English version here

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) працює над покращенням пунктів перетину кордону України з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Фейсбук USAID.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення росії суттєво постраждала логістика міжнародних перевезень. Закриті аеропорти, а порти потрепають від обстрілів.

Тому суттєве навантаження взяли на себе сухопутні коридори.

Проте, пункти перетину кордону виявились не готовими до такого обсягу перевезень і наразі потребують негайної модернізації. Саме на це направлений новий проєкт від USAID.

Яке рішення?

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) доставив 3 платформних ваг, 312 дорожніх водоналивних бар'єри та встановив 452 дорожні знаки у чотирьох пунктах перетину кордону (ППК) з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною.

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Як це працює?

Доставлене обладнання є частиною заходів із швидкої модернізації пунктів перетину кордону України, спрямованої на:

  • підвищення операційної ефективності,
  • покращення логістики перевезень вантажів,
  • збільшення обсягів торгівлі,
  • експорту зернових,
  • транспортних потоків в цілому.

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Найближчими часом Проєкт USAID також встановить 30 контейнерів для роздільного збору сміття на території одного з ППК для підвищення екологічної відповідальності та відновлення ресурсів відповідно до усталеної практики в Європі.

Фото: facebook.com/ERAUkraine

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів США на підтримку Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України (Держвідновлення), "Укрзалізниці" (УЗ) та Державної митної служби з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК) для покращення логістики перевезень вантажів, збільшення обсягів торгівлі та експорту зернових, а також пасажирських перевезень.

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Фото: facebook.com/ERAUkraine

Нагадаємо, американська агенція USAID допоможе Укрзалізниці збудувати євроколію до Львова.

Також повідомлялось, що 23 жовтня директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп та директорка організації IREX в Україні Мехрі Дракман зустрілися з Оксеном Лісовим, міністром освіти та науки України, та представниками українських організацій.

Під час зустрічі Міністерство освіти та науки України поділилося стратегією та баченням реформування освіти, а представники USAID анонсували старт нового напрямку з відновлення доступу до освіти в межах програми "Мріємо та діємо".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: