fbpx
Сьогодні
Фото 20:47 30 Лис 2023

Найтитулованіший пес: собака Карбон з Києва потрапив у Книгу рекордів України

Фото: Фейсбук / Вєтрова Лана

30 листопада, столична німецька вівчарка 4-річний Карбон став рекордсменом Книги рекордів України як найбільш титулований собака: чотириногий улюбленець зібрав 35 найпрестижніших титулів із 20 країн світу.

Про це розповіла у Фейсбуці голова Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, пише Рубрика.

Як розповіла киянка Оксана Тонкаль, хазяйка вівчарки, з дитинства Карбоша, саме так називає свого улюбленця власниця, професійно навчається під керівництвом хендлера кінологічного центру.

Пес Карбон Книга рекордів

Фото: Фейсбук / Вєтрова Лана

Власниця собаки розповіла, що мріяла — собака має тренуватись. Ще щеням Карбон взяв участь у своїй першій виставці. Участь брали 16 цуценят, тоді улюбленець Оксани посів лише 13 місце.

Вона зауважує, що тренування у собаки щодня, бо успіх — це робота.

Пес Карбон Книга рекордів

Фото: Фейсбук / Вєтрова Лана

"Як у людей, так і собак. Карбон щодня бере уроки щодо захисту, слухняності, слідової роботи, рингової підготовки", наголосила хазяйка пса.

Зауважують, що в Україні Карбон не пропускав жодного конкурсу, потім був його перший виїзд за кордон, і перша перемога на виставках у Молдові та Румунії. Так розпочалась його виставкова кар'єра.

Але вже через короткий час Карбон завоював перше місце на екстер'єрній виставці, у якій брали участь не лише вівчарки, а всі породи собак.

Після цього моменту пані Оксана вже не сумнівалася, що її собака — найкращий і він буде найвідомішим собакою не лише України, а й Європи.

Тепер для Карбона настав час, щоб його оцінили не лише за красу хвоста, а й за розум, якого у собаки багато.

Пес Карбон Книга рекордів

Фото: Фейсбук / Вєтрова Лана

У хазяйки запитали, чи радіє він, коли перемагає. На що Тонкаль відповіла: "Він радіє тому, що радію я. Ми з ним — одна команда".

Нагадаємо, що під час церемонії "Чотирилапі захисники" Кінологічна спілка України відзначила нагородою собаку-розвідника на ім'я Шторм. Загалом нагороди отримали 23 службові собаки.

Як писала рубрика, маленька дівчинка з Харкова Аліса Шматько у віці одного року й одного місяця встановила національний рекорд: маля вивчило український алфавіт.

Окрім того, "найбільшу мапу України, вишиту підліткою" зафіксували у Вінниці як національний рекорд.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: