fbpx
Сьогодні
17:56 30 Лис 2023

Карантин через COVID-19 можуть ввести у трьох областях країни, - МОЗ

Фото Reuters

В Україні з настанням зимової холодної погоди у трьох регіонах кількість хворих на COVID-19 уже перевищила епідемічний поріг, там можуть ввести обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

Як зазначив посадовець, на сьогодні територією нашої держави циркулює 14 штамів COVID-19. Тому захворюваність на цю недугу зростає.

Так, за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 20%, порівняно з попереднім.

"Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина", – каже головний санлікар.

Як стверджує Кузін, серед всіх випадків захворюваності COVID-19 зараз займає до 35%. Майже 50% випадків захворюваності на коронавірус і госпіталізацій припадає на дітей.

Окрім того, посадовець зауважив, що на заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

"У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", – наголосив Кузін.

Загалом від початку епідемічного сезону на грип та коронавірус перехворіло вже понад мільйон українців. Кузін закликає українців вакцинуватися.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну доставили вакцину, адаптовану для захисту проти COVID-штаму "Омікрон".

Які мутації Омікрона вже зафіксували

Нагадаємо, що новий підвид штаму "Омікрон" – "Арктур" зафіксували на території Дубенського району Рівненської області.

Окрім того, у шести областях України вже зафіксували десять випадків захворювання на новий підвид штаму Covid-19 – "Еріс".

Також представники європейських органів охорони здоров'я повідомляють, що у низці країн світу зафіксований новий варіант коронавірусу – ВА.2.86, який отримав назву "Пірола". Він є підштамом "Омікрона", що налічує понад 30 мутацій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: