fbpx
Сьогодні
19:31 29 Лис 2023

Через дефіцит в енергосистемі Україна залучає аварійну допомогу від Польщі та Румунії

Сьогодні, 29 листопада, Україна була вимушена розпочати імпорт електроенергії з Польщі та Румунії через дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що дефіцит в енергосистемі спостерігався через різке зростання споживання. Це сталося після того, як кілька сотень населених пунктів знову отримали електропостачання.

Кудрицький розповів, що такі випадки зростання споживання після відключень спостерігалися досить часто і торік.

"Тому сьогодні ми були змушені залучити аварійну допомогу з Польщі та Румунії для того, щоб збалансувати систему. І зараз продовжуємо її залучати від двох сусідніх країн", – наголосив він.

За словами голови правління "Укренерго", заклик до економного електропостачання залишається в силі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, НЕК "Укренерго" зафіксувало дефіцит в енергосистемі, причиною якого стало стрімке зростання споживання електроенергії.

"З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: