fbpx
Сьогодні
21:39 24 Лис 2023

Українські прикордонники зафіксували спроби заходу ворожих ДРГ на територію Харківщини

English version here

Фото: ДПСУ

російські загарбники продовжують спроби використання диверсійно-розвідувальних груп на Сумському напрямку, проте нещодавно ДРГ виявили також і в Харківській області.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє Рубрика.

"Як і раніше спроби використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп найбільше фіксуються по Сумському напрямку, але за останні кілька тижнів групи ДРГ викривалися і в Харківській області. Водночас, як тільки такі групи викриваються, по ним відразу наноситься вогневе ураження і вони надалі відходять за лінію державного кордону", – сказав Демченко.

За його словами, наші бійці добре розуміють загрозу використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп і те, що вони намагаються викрити позиції Сил оборони, по яких у подальшому наноситься вогневе ураження із застосуванням різноманітного озброєння з території росії.

І тому Україна має і протидиверсійні резерви, які при появі і викритті ДРГ спрямовуються в ті місця для того, щоб зачистити місцевість.

Демченко також зауважив, що в інженерному відношенні укріплювати лінію кордону наразі досить складно через російські обстріли території Чернігівщини, Сумщини, Харківщини.

"Тому є такі території, де варто працювати саме протидиверсійним резервом", – зазначив Демченко.

Проникнення російських ДРГ на територію України

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

А також у  гирлі Дніпра Сили оборони знищили три диверсійно-розвідувальні групи ворога, зокрема знищено 11 окупантів, три човни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: