fbpx
Сьогодні
22:59 22 Лис 2023

Є нові пакети підтримки України, наших воїнів, створена коаліція ППО, – Зеленський про "Рамштайн"

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський зазначив, що за підсумками засідання у форматі «Рамштайн» було створено коаліцію розвитку ППО, та наголосив, що український повітряний щит стає сильнішим буквально щомісяця.

Про це Президент сказав у своєму зверненні, передає Рубрика.

Зеленський розповів, що провів розмову із новообраним Президентом Аргентини Мілеєм про те, як зробити більш активними наші відносини – України та Аргентини, України та Латинської Америки. Привітав пана Мілея з обранням. Запросив його відвідати Україну, і це був би важливий сигнал – сигнал небайдужості. Звичайно, я поінформував про все те, чого нам уже вдалося досягти в реалізації нашої Формули миру. Запропонував Аргентині проявити своє лідерство у спільних мироустановчих зусиллях.

"Сьогодні відбулося чергове засідання у форматі «Рамштайн» – уже 17-те. Є й нові пакети підтримки України – наших воїнів. Це стосується і снарядів та ракет, і РЕБ та дронів, і нових потужностей для нашої ППО. Створена й відповідна коаліція – коаліція розвитку ППО. Лідерами в її організації є Німеччина та Франція. Я дякую за таке лідерство. Дякую й кожній країні, яка бере участь у цих зусиллях – у тому, що дає можливість нашим містам і селам бути більш захищеними від російських ударів. Поки не все можна розповідати публічно, але український повітряний щит стає сильнішим буквально щомісяця", – зазначив Зеленський.

За його словами, сьогодні він провів нараду щодо нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. Те, що потрібно зробити зараз – до середини грудня, аби Євросоюз виконав свою обіцянку щодо початку переговорів з Україною у відповідь на наш прогрес – на виконання нами всіх рекомендацій Єврокомісії. А також на цій нараді обговорили й те, як ми рухаємося надалі у відносинах із НАТО – в інтеграції в Альянс. Був доволі широкий склад учасників – усі сфери, які залучені, усі наші інституції, від яких ми очікуємо активності. Голова Верховної Ради України, глава уряду, профільна віцепремʼєр-міністерка, міністр оборони, міністр закордонних справ, керівник Офісу та профільні заступники, начальник Генерального штабу.

"Передусім обговорили питання щодо переходу наших Сил оборони на стандарти НАТО. У різних сферах. І багато що вже зроблене. Але й закупівлі, і планування, і багато внутрішніх процедур заслуговують на модернізацію.

Потрібні й кроки, яких зараз очікують наші воїни. Є й чітка налаштованість Міністерства оборони на відповідні рішення. Є й хороша, змістовна комунікація з партнерами в Альянсі – ми справді спільно працюємо заради подальшого посилення нашої євроатлантичної спільноти.

Щодо Євросоюзу – сьогодні погодили перелік заходів і кроків, які можуть додати необхідної єдності європейській спільноті. Більшість партнерів чітко бачать наш прогрес – повне виконання Україною всіх рекомендацій. Реалізуємо зараз і те, що мали б реалізувати ближче до весни – згідно з погодженими планами. Кожен у ЄС має побачити, наскільки серйозно налаштована Україна, наскільки чітко ми виконуємо те, що потрібно", – наголосив Президент.

Також він повідомив, що сьогодні на звичному ранковому селекторі було кілька важливих доповідей. Робота нашого експортного коридору – позитивні результати, уже майже 5,5 млн тонн вантажів. Африка, Азія, Європа – від Іспанії до Китаю. Я дякую всім, хто захищає безпеку в Чорному морі, хто працює в наших портах.

"Були сьогодні й доповіді військових щодо ситуації на передовій. На всіх тих напрямках, де зараз особливо важко. Куп'янський, Бахмутський, Авдіївський, Мар'їнський напрямки. Я дякую кожному нашому солдату, сержанту й офіцеру, чия стійкість зараз береже всю Україну, кожному, хто потужно й хоробро знищує окупантів", – підсумував Зеленський.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: