Новини

В Україні створили освітній серіал про безпеку підлітків у житті та мережі: для чого це рішення

В Україні створили освітній серіал «Особиста безпека підлітків», який допоможе захищатися від ризиків у житті та мережі. Серіал створили до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який відзначають 18 листопада. Він буде корисним не лише для молоді, а й для батьків, учителів та всіх, хто працює з підлітками або хоче дізнатися більше про те, як захистити себе від ризиків у житті та мережі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство цифрової трансформації України

У чому проблемка?

Булінг, кібербулінг, залякування, погрози, кіберпереслідування, насильство в житті та мережі — чому це все не ок і що із цим робити?

За даними опитування U-Report Ukraine, більше 80% українських підлітків вважають проблему насильства в стосунках актуальною, а понад 60% — не знають, куди звертатися у таких випадках.

«У сучасному світі важливо вміти берегти власні кордони. За даними Unicef, 24% дітей стали жертвами булінгу, а 48% нікому про це не розповідали. Ми створили освітній серіал, який допоможе українським підліткам зрозуміти, з чого починається повага до себе, своїх почуттів та потреб», — зазначає Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Яке рішення?

Щоб допомогти підліткам захистити себе від ризиків у житті та мережі, Клуб Добродіїв у співпраці з Plan International створив освітній серіал «Особиста безпека підлітків» на платформі Дія.Освіта.

У серіалі розглядаються ключові ризики, які можуть трапитися з підлітками в реальному житті та мережі, а також розповімо, які життєві навички можливо прокачати, щоб протидіяти їм.

Мета серіалу — показати підліткам, як визначити небезпечні маркери в стосунках у школі та  інтернеті, вдома та громадських місцях, а також, як реагувати на тривожні сигнали. Відтак кожна серія містить алогритм виходу зі складної ситуації, практичні поради та корисні контакти служб чи сервісів, куди підлітки можуть звернутися за психологічною підтримкою або ж за захистом у випадку фізичної небезпеки.

Як це працює?

Разом з журналісткою ютуб-каналу «Телебачення Торонто» Сашею Гонтар підлітки розбиратимуться, що таке булінг та шеймінг, як можуть виглядати домагання, на які червоні прапорці у стосунках звертати увагу та чому, наприклад, не варто відкривати «невинні» повідомлення від незнайомців у соцмережах.

«Під час війни ризики потрапити в небезпечні ситуації, повʼязані з насильством, збільшуються. Через загальний фокус на базових потребах виживання та безпеки, підлітки часом зостаються наодинці зі своїми переживаннями та іншими відчуттями. Такі проєкти важливі, щоб формувати у молоді свідоме ставлення до себе, а також і до оточення, проговорювати та показувати що є ок, а що ні», — Наталія Ковальчук, дитяча психологиня. 

Цькування у школах під час зважувань та медоглядів, насмішки над зачіскою та зовнішнім виглядом від однокласників — такі кейси покладено в основу багатьох серій.

Серіал доступний за посиланням та містить 10 серій, кожна з яких розкриває окрему токсичну чи небезпечну ситуацію, що може трапитися з кожним підлітком у реальному чи віртуальному житті.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.