fbpx
Сьогодні
16:09 19 Лис 2023

Найвищу в Україні дерев'яну гойдалку встановили у Білій Церкві на Київщині

Фото: Фейсбук / Вєтрова Лана

19 листопада до Національного реєстру рекордів України внесуть найвищу в Україні дерев'яну гойдалку, яку звели у місті Біла Церква Київської області.

Про це повідомила представниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, пише Рубрика.

Як повідомляють, гойдалка заввишки 12 метрів. За висотою вона перевершила усі попередні рекорди, які реєструвалися в Україні.

Гойдалка споруджена на суцільних дерев'яних колодах, укріплена потужним котлованом для безпеки глибиною 3,5 метри.

Над її спорудженням працювали двадцять людей — трактористи, кранівники, лісники, водій габаритної фури, електрики, бруківники, зварювальники.

"Велетенська гойдалка з вражаючою панорамою, де можна милуватися сходом сонця, уже зацікавила селфмейкерів, інстаграмників, блогерів та просто закохані пари.

На гойдалці можна одночасно розміститися двом, а то й трьом людям, таким чином розділивши свої емоції з коханими та друзями", наголосила у дописі Вєтрова.

Як додала представниця Національного реєстру рекордів України, гойдалка за висотою перевершила усі попередні:

  • у Буковелі (в екопарку Гуцул Ленд) 8 м 88 см,
  • у селі Вільшинки на Закарпатті (комплекс відпочинку Vdoma. Шале у Карпатах) 9 м 45 см.

Нагадаємо, напередодні у Великій хімічній аудиторії відбулось урочисте вручення диплома Книги рекордів України випускнику хімічного факультету Боклащуку Віталію Вікторовичу.

Окрім того, у дворі військової пенсіонерки Тетяни Гази, що мешкає в Ужгороді, виросли чорнобривці заввишки аж 2 метри 14 см. Квіти стали для України новим рекордом у категорії "Жива природа".

Також у селі Серединка, що на Вінниччині, фермери створили величезний герб із гірчиці. Спочатку цією культурою засіяли усе поле, а потім національний символ обмолотили комбайном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: