fbpx
Сьогодні
11:22 18 Лис 2023

Є різниця між закріпилися та закріплюються: Гуменюк прокоментувала ситуацію на лівобережжі Дніпра

Антонівський залізничний міст Фото: Wikimapia.org

У Херсонській області українські Сили оборони продовжують бойову роботу на лівому березі Дніпра, наші оборонці закріплюються на вказаній ділянці.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Це складна ділянка на нашому напрямку, і робота там триває. Але вона не вся підлягає розголосу. Навіть за умов, що якусь частину ми вже змогли оприлюднити.

Є велика різниця у термінах "закріпилися" і "закріплюються". Ми продовжуємо бойову роботу, і підрозділи морської піхоти працюють потужно", – сказала керівниця пресцентру ОК "Південь".

Гуменюк також додала, що ворог намагається "компенсувати" успіхи ЗСУ, зокрема, використовує тактичну авіацію та дрони.

"Намагається маневрувати в умовах складної погоди, типової для цієї пори року. Ворог долучає до тактичної авіації ще й безпілотні атаки, тобто активність сьогоднішня нічна атака дронів типу "Шахед" і також активність FPV-дронів на нашому напрямку досить велика", – підкреслила речниця.

Що відбувається на лівому березі Дніпра

Напередодні, керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк інформувала, що на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Спікерка наголошувала, що робота на лівому березі триває та робота ускладнюється через погану погоду.

Окрім того, 17 листопада, українські військові також заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах.

Своєю чергою у Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Аналітики ISW також повідомляли, що 14 листопада українські Сили оборони просунулися на північний захід від Вербового у Запорізькій області та на лівому березі Херсонської області.

А Наталія Гуменюк закликала дотримуватися так званої інформаційної тиші, що дозволить згодом відзвітували про "великі успіхи".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: