fbpx
Сьогодні
17:59 18 Лис 2023

Боррель заявив, що розпочалася евакуація родичів працівників ЄС із Гази

Із Сектора Гази почали евакуювати членів родин працівників ЄС, повідомив високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Про це Боррель повідомив у соцмережі Twitter (X), інформує Рубрика.

"Перша група з 19 людей – утриманців персоналу ЄС – виїхала з Гази".

Топ-дипломат Євросоюзу подякував президенту Ізраїлю та головам ізраїльського та єгипетського МЗС. Боррель також висловив сподівання, що решта працівників ЄС і членів їхніх родин зможе виїхати з Гази найближчим часом.

У Секторі Гази з 2005 року діє Місія прикордонної допомоги ЄС у Рафаху, яка налічує 18 членів персоналу. Вона допомагала палестинським посадовцям перевіряти підробні документи й контролювати контрабанду зброї та наркотиків.

Згідно з офіційною інформацією, станом на 16 листопада через контрольно-пропускний пункт "Рафах" між сектором Гази та Єгиптом виїхали близько 1340 громадян Європейського Союзу.

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив про евакуацію Києвом з Сектора Гази ще 160 своїх громадян та 9 громадян Молдови, за що подякував голова молдовського МЗС Ніку Попеску.

Операція Ізраїлю у Секторі Газа

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За даними ЗМІ, це сталося після того, як переговори між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення заручників зайшли в глухий кут.

Спікер армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що сили ЦАХАЛу повністю оточили місто Газа, при цьому про припинення вогню не йдеться.

Нещодавно Армія оборони Ізраїлю спільно з Ізраїльським космічним агентством ліквідували командира батальйону ХАМАСу "Сабра Тель аль-Хава" в ході наступальних операцій в секторі Гази.

Армія Ізраїлю заявляє про захоплення опорного пункту ХАМАСу в Газі

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: